adscode
adscode

İTK’LI ÖĞRENCİLER “İTK ZİRVESİ”NDE UZAYI KEŞFETTİLER

İTK Fen Bilimleri Zümresinin koordinatörlüğünde Bahattin Tatış, Büyükçiğli, Bornova, Marmaris ve Manisa Kampüslerinin katılımıyla düzenlenen İTK Zirvesi, 9-10-11 Aralık tarihlerinde Uzay Kampı Türkiye’de…

 İTK’LI ÖĞRENCİLER “İTK ZİRVESİ”NDE UZAYI KEŞFETTİLER
Eğitim

İTK Zirvesi’ne,  tüm İTK kampüslerinden 113 öğrenci ve 15 Fen Bilgisi öğretmeni katıldı. Amacı, İTK’nın tüm kampüslerindeki öğrencilerin ve fen bilimleri öğretmenlerinin bir araya gelerek ortak bir paydada buluşmaları, yapılan zümre çalışmaları ile proje planlarının oluşturulması, öğretici ve eğitici etkinliklerin temellendirilmesi olan İTK Zirvesi’nde; hem öğrenciler hem de öğretmenler keyifli vakit geçirdiler. 

Gençleri bilim, matematik ve teknoloji alanında kariyer yapmaları için motive etmeye odaklayan Uzay Kampı Türkiye’de gerçek bir uçuş görevinin hazırlıkları yıllar alırken uzaya gitmek 8,5 dakika sürmektedir. Öğrenciler bu süre içinde kendileri için hazırlanmış özel programlarda uzayla ilgili interaktif simülasyonların kullanıldığı dinamik ve eğlenceli bir ortamda; iletişim, takım çalışması ve liderlik alanlarında da eğitim aldılar. Ayrıca  uzayda yaşama ve çalışma hissi veren simülatörler kullandılar. Bu keyifli ve bir o kadar öğretici etkinliklerİTK’nın beş kampüsündeki öğrencilerinden oluşan karma gruplar ile gerçekleştirildi. Böylece öğrenciler hem birbirleri ile kaynaşma hem de bir takımın parçası olma deneyimini yaşamış oldular. 

İTK için geleneksel bir hale gelen İTK Zirvesi, öğrencilerin sertifikalarını aldıkları tören ile son buldu.  Kampa katılan Fen bilimleri öğretmenleri de bu süre içinde tüm yılı etkileyecek planlamalarını yaparak şimdiden önümüzdeki yıl için 8-9-10 Aralık 2017 tarihine rezervasyon yaptırdılar.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)