adscode
adscode

İTÜ GVO'dan Üniversiteye Girişte Büyük Başarı

İTÜ GVO ÖZEL EKREM ELGİNKAN LİSESİ ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI.

İTÜ GVO'dan Üniversiteye Girişte Büyük Başarı
Üniversite
İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları (İTÜ GVO) Özel Ekrem Elginkan Lisesi mezunları, üniversiteye girişte yüzde 100 başarı göstererek okullarının gurur kaynağı oldular. Öğrencilerden 9’u yurtdışındaki üniversitelerden kabul alırken, 43 öğrenci yurtiçindeki seçkin üniversiteleri tercih etti. Tercihlerde mühendislik, mimarlık ve hukuk branşları ağırlık kazandı.

Yurtiçinde İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi tercih edilen üniversiteler oldu. Yurtdışı tercihlerinde ise başta Washington University, Linfield College, Purdue Univerity olmak üzere Amerikan üniversiteleri ağırlığını korudu.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, öğrencilerinin üniversite başarısından büyük gurur duyduklarını belirterek, “İTÜ’nün güçlü tarihi ve köklü akademik birikiminin temelleri üzerine kurulu bir eğitim kurumuyuz. 15 yılda gençlerimizle ve değerli hocalarımızla önemli başarılara imza attık. Bilimden, sanata, spordan, edebiyata kadar her alanda öğrencilerimizi başarıya taşıyacak olanaklar, kapılar açtık. Özel Ekrem Elginkan Lisemizin öğrencilerini üniversiteye geçişteki büyük başarılarından ötürü yürekten kutluyorum. Mezunlarımız yurtiçinde olduğu kadar, yurtdışında da dünyanın önde gelen üniversitelerinden davet aldılar. Bu gururu bize yaşattıkları için öğrencilerimize ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)