adscode
adscode

İÜ Enez Eğitim Kültür ve Spor Tesisi'nin Temeli Atıldı

Edirne'nin Enez ilçesinde, İÜ Prof. Dr. Nazım Terzioğlu Eğitim Kültür ve Spor Tesisi’nin temeli, YÖK Üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve Edirne Valisi Gökhan Sözer tarafından, 5 Aralık 2011…

İÜ Enez Eğitim Kültür ve Spor Tesisi'nin Temeli Atıldı
Üniversite

 

“Üniversiteler, ayak bastıkları yeri her manada değiştirirler.” diyerek konuşmasına başlayan İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, sözlerine şöyle devam etti:


“Üniversiteler, değiştirmek için kurulmuştur. Üniversiteler ayak bastıkları her yeri, her manada değiştirirler. Türkiye Cumhuriyeti üniversitelerini hemen hemen tüm illere, hatta meslek yüksekokulları ile birlikte ilçelere kurdu. Bu, tüm toplumun değişmesi için çok önemli bir adım oldu. İÜ'ye gelince İÜ bu ülkenin tarihinin ve geçmişinin ilk üniversitesidir. Medrese döneminin ardından Darülfünun ve 1933 de M. Kemal Atatürk'ün üniversite reformu ile birlikte kurulan ilk yükseköğretim kurumudur. Bu yüzden üzerinde her zaman büyük bir yük vardır.”

 

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, konuşmasının devamında, İÜ Prof. Dr. Nazım Terzioğlu Eğitim Kültür ve Spor Tesisi, yapılmakta ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

“Enez kampı, 1969-1974 yılları arasında rektörlüğümüzü yapmış olan Prof. Dr. Nazım Terzioğlu’nun adını taşıyan yaklaşık 35-36 yıllık bir tesis. Bu çalışmaları, 35 yıldır sadece küçük onarımlarla idare edilen tesislerimizin modernleştirilmesi, İstanbul Üniversitesi’ne ve İstanbul Üniversitesi mensuplarına yakışır bir hâle getirilmesi için başlattık.

 

Birkaç ay önce tesisimizin ilk bölümünün inşaatına başlandı. Bu kapsamda kapıdan girince sol tarafta bulunan iki katlı, küçük, çok eskimiş, makyaj bile kabul etmeyen motel binası yıkıldı. Yerine L tarzında, içinde 55-60 kişilik toplantı salonu, 125 kişilik yemek salonu ve mutfağı bulunan, yaz-kış hizmet verebilecek bir bina inşa ediyoruz. İki katı yükselmiş kaba inşaat hâlindeki bu birinci etabı, 3-4 ay içinde bitirerek yaza yetiştireceğiz.

 

İkinci etap için de ihale işlemi tamamlandı. Bu etap kapsamında ekonomik ömrünü tamamlamış, kötü görünümlü çok sayıda spor tesisi ve yine 35 yıllık geçmişi olan bungalovlar yıkıldı. Yeni projemiz tamamlanınca bu alanda 40 tane iki odalı ve kırk tane tek odalı bungalovumuz olacak. Daha sonra deniz kıyısındaki büyük yemekhaneyi ve sosyal tesisimizi yıkıp yeniden yapacağız. Bu bölüme kapalı havuz da eklenecek.

 

Özetle kapıdan girince denize kadar giden yolun karşısındaki sosyal tesisi ve sol taraftaki bütün binaları yeniliyoruz. Üçüncü etapta da sağda yer alan, epey bir revizyondan geçmiş, çok aciliyeti olmayan öğrenci kısımlarını yenilemek niyetindeyiz. Önümüzdeki yaz sonu ya da Eylül ayı gibi bitecek olan bu tesislerin hem İstanbul Üniversitesi ile mensuplarımıza hem de çevreye hayırlı olmasını diliyorum. “           

 

Edirne Valisi Gökhan Sözer, törende yaptığı konuşmada, İstanbul Üniversitesi’nin Enez'e yaptığı yatırımlardan ve  tesislerin yenilenmesinden dolayı sevinç ve mutluluk duyduklarını söyledi. 


“Saros Körfezi, Tanrı'nın bize ve ülkemize bahşettiği çok önemli bir nimet ve güzellik. Diğer taraftan Enez'de temeli atılan İstanbul Üniversitesi’nin bu tesisi, kongreler, eğitim faaliyetleri ve turizm ile ilgili birçok program için önemli bir misyon üstlenecek. Enez'de sadece deniz yok. Enez aynı zamanda antik bir kent.”


Konuşmaların ardından 15 milyon liraya mal olacak tesisin temeli atıldı. İÜ
Prof. Dr. Nazım Terzioğlu Eğitim Kültür ve Spor Tesisi’nin Ağustos 2012’de bitirilerek hizmete açılması planlanıyor. Tesisin 1. etap maliyeti İÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı bütçesinden, 2. Etabının maliyeti ise İÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bütçesinden karşılanacaktır.


Törenden sonra Enez Arkeolojik Kazı Başkanı İÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Başaran, 1971 yılından bugüne kadar süren Enez kazıları ile ilgili slayt gösterisi yaptı, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 


Törene, Enez Kaymakamı Fatih Baysal, Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, üniversitenin yöneticileri ve akademisyenleri ile vatandaşlar katıldılar. 

 

Temel atma töreninin ardından, Edirne’de onarımı devam eden İÜ Edebiyat Fakültesi Edirne Güneydoğu Avrupa Araştırma Merkezi şantiyesi ziyaret edildi.

 

 

İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)