adscode
adscode

İzmir Ekonomililer Engellere Umut

Keçe ve çikolata birleşti, engelli çocuklara umut oldu.

İzmir Ekonomililer Engellere Umut
Üniversite
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin el emeğiyle liflerden yaptığı keçeden şapkalar, yine üniversitenin Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin çikolatadan oluşturduğu şekillerle süslendi; projeden elde edilen gelir Buca Belediyesi’nde engelli çocuk parkı yapımı için bağışlandı. İçimdeki Çocuk Derneği işbirliğinde gerçekleşen projede, iki bölüm öğrencileri engelli çocukların mutluluğuna ortak oldu. 

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, keçeden şapka yapımı ve çikolata ile süslenmesi üzerine öğrencilerin 3 hafta boyunca çalıştığını belirtti. Prof. Dr. Adanır, öncelikle Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin şapka tasarımlarını gerçekleştirdiğini ifade ederek, daha sonra liflerden keçe şapkaları ürettiklerini söyledi.

Sıra dışı projeden engelli çocuklara…
Moda öğrencilerinin şapkaları aksesuarlarla süslediğini kaydeden Prof. Dr. Adanır, keçe şapkaların çikolata ile buluşma sürecini şu şekilde anlattı:
“Son aşamada üniversitemiz mutfak sanatları ve yönetimi bölümü öğrencilerimizle eşleşerek ne gibi aksesuarlar yapacaklarını tartıştılar. Hep beraber çalışarak şapkaları çikolatalarla süslediler. Açtığımız sergide de şapkalarımızı satışa sunduk. Elde ettiğimiz gelir de Buca Belediyesi’nde İçimdeki Çocuk Derneği ile birlikte bir engelli çocuk parkı yapımında kullanılacak.”

‘Çikolata izin verdi, şapkada süs oldu’
İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şef Semen Öner de, şapkaların tasarlanmasının ardından çikolata ile süslemeler yaptıklarını söyledi. Öner, “Öğrencilerimizle bir araya gelerek şapkaları nasıl hayallerindeki gibi süsleyebileceğimizi konuştuk. Çikolatanın izin verdiği şekilde çalıştık. Her şapkaya tek tek uygulamalar yapıldı. Şapkanın üzerindeki çikolatalar yemeye uygun olmadığı için öğrenci şeflerimiz, yanında lezzetine doyulmayacak bir kutu çikolata üretti” diye konuştu. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)