adscode
adscode

İzmir Ekonomi,Sağlıkta Gazi Hastanesi İle Birlikte

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, İzmir Özel Gazi Hastanesi’nde uygulama eğitimlerini alacak.

İzmir Ekonomi,Sağlıkta Gazi Hastanesi İle Birlikte
Üniversite
İzmir Ekonomi Üniversitesi ile İzmir Özel Gazi Hastanesi arasında öğrencilerin eğitimi için işbirliği protokolü imzalandı. Törene, İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, İzmir Özel Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Salih Mertan, İzmir Özel Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Amato, öğretim üyeleri, hekimler ve öğrenciler katıldı.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, ilk ekonomi üniversitesi olarak yola çıktıklarını ardından mühendisler yetiştirdiklerini son yıllardaysa kentin vizyonuna sağlık ve sağlık turizminin yerleşmesiyle bu alanda hizmet verecek gençler mezun etmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Demirtaş, “Ekonomiye katkı yapmak için özellikle işletmeleri yönetecek kişileri yetiştirmeye soyunduk. Fabrikaları yöneten kişiler çoğunlukla mühendisler, o zaman mühendisler de yetiştirelim istedik. Bilgiden ve teknolojiden yola çıktık. İzmir’in vizyonuna sağlık turizminin girmesiyle İngilizce eğitim alan, hasta bakıcıdan hekime dek geniş bir yelpazede yabancı hastaya hizmet verebilecek gençler yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

‘İyi Eğitim İyi Uygulamayla Birleşti’
Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nu kurduklarını, öğrencilerin hasta ile yüz yüze gelecekleri, hastanedeki uygulamalar için işbirliği yaptıklarını kaydeden Başkan Demirtaş, araştırmalar sonucunda İzmir Özel Gazi Hastanesi ile çalışmaya karar verdiklerini anlattı. Başkan Demirtaş, “İzmir Özel Gazi Hastanesi’ni İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin kalite vizyonuna uygun bir yer olduğunu gördük. Gençlerimiz iyi eğitimden sonra iyi uygulama içerisine girecekler. Gazi Hastanemiz büyüyecek biz de tıp fakültesine öğrenci almaya başlayacağız. Bu önümüzdeki 3 yıllık bir proje. 3 yıl içerisinde Gazi Hastanesi’nin koşulları sağlayan bir yapı olması halinde işbirliğimiz uzun yıllar sürecek” diye konuştu.

‘Sağlıkta da Öncü’
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ise, işbirliğinin her iki kuruma da büyük yarar sağlayacağını, Tıp Fakültesi’ne öğrenci alımı için hazırlıkları tamamlamak üzere olduklarını bildirdi. Gelecek yıla öğrenci alımını düşündüklerini belirten Prof. Dr. Esen, her alanda olduğu gibi sağlıkta da öncü, yenilikçi eğitim modelini benimsediklerini aktardı.

‘Üniversite Hastanesi Olmak Hayalimiz’
İzmir Özel Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Salih Mertan, hastaneyi kurarken üniversite bazında eğitim vermeyi istediklerini, hayallerinin gerçekleştiğini söyledi. İzmir Özel Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Amato da, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin kent için bir bayrak olduğunu, en iyi eğitimi öğrencilere sunacaklarını ifade etti. Amato, hastanenin yeni yer alımı yaptığını, yapılanmalarında YÖK’e uygun bir gelişme sürdürmeyi hedeflediklerini kaydetti.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)