adscode
adscode

​İzmir Özel Türk Koleji

​İzmir Özel Türk Koleji hakkında bilgiler;

​İzmir Özel Türk Koleji
Özel Okullar

Kurucusu: Bahattin Tatış
Kuruluş yılı: 1950
Kampüs sayısı: Eğitime başladığı ilk kampüs olan İzmir Göztepe Köprü’de bulunan İTK Bahattin Tatış Kampüsü, Büyükçiğli Kampüsü, Marmaris Kampüsü ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılında hizmete başlayacak olan Bornova Kampüsü bulunuyor.
Öğrenci sayısı: 3500’ün üzerinde öğrencisi var.
Eğitim dili: İngilizce. Okullarda ayrıca Hazırlık sınıflarında başlayarak 12. sınıfın sonuna kadar Almanca, Fransızca ve İspanyolca olmak üzere ikinci yabancı dil programı uygulanıyor.
Yabancı dil olanakları: Öğrenciler için yabancı diller yaz okulları, öğrenci değişim programları bulunuyor ve üniversiteyi yurtdışında okumak isteyen öğrenciler için yurtdışı eğitim danışmanlığı verilmekte. Yabancı Dil programı MUN, ISTA, EYP, EUROSIMA gibi simulasyon programları ve kulüp çalışmalarıyla sahada da aktif kullanımla geliştirilir. Öğrenciler, Cambridge sertifika sınavlarının son 5 yıllık analizine göre tüm sınav seviyelerinde bölge ve Türkiye ortalamalarını geride bırakarak uluslararası geçerliliği olan dil sertifikalarına sahipler. Sadece 2013'te dil sertifikası olan öğrenci sayısı 318.
Burs olanakları: 4.-7.sınıflarda okuyan öğrenciler İTK Bursluluk Sınavı sonucuna göre bir üst sınıf için burs olanaklarından yararlanıyorlar. Liselerde 9. sınıfa başlayacak öğrenciler, TEOG sınav sonuçları ve İTK Bursluluk Sınavı sonucuna göre burs hakkı kazanıyor.
Yurtdışı ve yurtiçi üniversite başarı oranları: 2012 LYS-5 Dil’de çıkardığı cevap netleri ve dil puanında Türkiye ortalamasını geride bırakarak ilk sırada yer aldı. LYS’de ilk 500 içinde.
Ücreti: İlkokulların yemek dahil eğitim ücreti 18.550 TL, ortaokullar ile Fen ve Anadolu Liseleri 19.200 TL.
Neden sizi seçsinler? Çünkü İzmir Özel Türk Kolejli olmak: 64 yıllık köklü eğitim deneyimiyle Türkiye’nin ilk Türk özel kolejinde “doğru seçimler yapabilen, çevresine ve kendisine çok yönlü katkısı olan, çağdaş, dengeli ve mutlu Türk Gençleri” olarak yetişmektir. Sanatçısından sporcusuna, bilim insanından akademisyenine 30 bini aşkın saygın ve başarılı mezunu arasında yerini almaktır. Akademik ve sosyal kazanımlarıyla bir dünya vatandaşı olarak yüksek öğrenime başlamaktır. Bilim, sanat, spor, kültür ve yabancı dil alanlarında projeleriyle ulusal ve uluslararası platformlarda yer almak ve başarılara imza atmaktır. Henüz ana sınıfından başlayarak İngilizce ve ikinci yabancı dile sadece dil bilgisi değil o ülke kültürünü de yaşayarak ve kullanarak öğrenmiş  ve uluslararası geçerli dil sertifikalarına sahip olmuş olarak mezun olmaktır.
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)