adscode
adscode

İzmir Üniversitesi Prag'da tanıtıldı

İzmir Üniversitesi, EAIE tarafından Prag'da, 90 farklı ülkeden 5 bine yakın yükseköğretim mensubunun katılımıyla 26'ncı kez düzenlenen yükseköğretim fuarında temsil edildi.

İzmir Üniversitesi Prag'da tanıtıldı
Üniversite
Ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak öğrencilerine daha fazla ülkede üniversite eğitimi alma ve yabancı öğrencilere Türkiye'de eğitim şansı sunma çalışmalarını hızla sürdüren İzmir Üniversitesi, Prag'da 26'ncı kez düzenlenen yükseköğretim fuarında tanıtıldı. Avrupa Uluslararası Eğitim Derneği (EAIE) tarafından düzenlenen fuara, 90 farklı ülkeden 5 bine yakın yükseköğretim mensubu katıldı. Yükseköğretim Kurumu ve Türkiye'den 60 üniversitenin "Study in Turkey" markası ile tanıtım yaptığı fuarda 'Yeni Bir Döneme Giriş' konulu konferans düzenlendi.
 
Study in Turkey markası altında diğer üniversitelerle birlikte İzmir Üniversitesi'ni ve Türkiye'yi tanıtıyor olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Aslı Tanrıöğen, "Dünyaya kapılarını açan evrensel bir üniversite olmak, üniversitemizin önemli hedeflerindendir. Bu kapsamda ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak üniversitemizi ve ülkemizi tanıtıyoruz. Erasmus gibi uluslararası değişim programlarını çok önemsiyor ve her geçen gün ikili anlaşmalarımıza bir yenisini ekliyoruz. Her sene artan sayıda öğrencimizi yurt dışındaki üniversitelere eğitim almak üzere gönderirken yurt dışından da çok sayıda öğrenciye de üniversitemizde eğitim veriyoruz. EAIE 2014 Fuarı üniversitemiz ve ülkemiz yükseköğretim kurumları açısından çok verimli geçti" dedi.
 
Avrupa'nın en büyük, dünyanın ikinci büyük eğitim kongresi olan EAIE fuarı ve konferansı, her yıl farklı bir ülkede düzenlenerek binlerce profesyoneli bir araya getiriyor, yükseköğretimde iş birliği ve görüş alış verişine olanak sağlamayı amaçlıyor.
                

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)