adscode
adscode

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk öğrencilerini 2012-2013 akademik yılında kabul edecek

3 Temmuz 2011 tarih ve 2011/2018 numaralı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi için 2012-2013 eğitim öğretim yılında öğrenci alması planlanıyor.

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk öğrencilerini 2012-2013 akademik yılında kabul edecek
Üniversite

Kaliteli sağlık hizmetini toplumun her kesimine ulaştırmahedefi ile kurulan Medicalpark Hastaneleri ile devam eden afilasyon çalışmalarısonucunda İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi, Medicalpark İzmir Hastanesibünyesinde eğitime 2012-2013 eğitim yılında başlayacak. Medicalpark İzmirHastanesi ve Sentez Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı & BölgelerKoordinatörü Op. Dr. Zafer Beken ile bir araya gelen İzmir Üniversitesi RektörüProf. Dr. Kayhan Erciyeş, “Tıp Fakültesi bulunan vakıf üniversiteleri arasınaİzmir Üniversitesi’ni de eklemiş olmaktan dolayı mutluyuz. Hedefimiz, TıpFakültesi ile birlikte başarı çıtamızı her anlamda daha da yukarılara taşımak”dedi.

 

İzmir ve EgeBölgesi’nden tüm Türkiye’ye

 

Op. Dr. Zafer Beken ise, Medicalpark İzmir Hastanesi’nin tamteşekküllü bir hastanede bulunması gereken her türlü hizmete sahip olacağınısöyledi. Beken, “Medicalpark İzmir Hastanesi, Kemik İliği ve Organ Nakli bölümleriile de hizmet verecek. 2012 yılında organ nakillerine başlanacak hastaneninOnkoloji bölümü ile sadece Ege Bölgesine değil tüm Türkiye’ye hizmet vermekamaçlanıyor” açıklamasında bulundu.

 

Çevreye duyarlıhastane

 

Medicalpark İzmir Hastanesi’nde laboratuarlar, hastaneninorta kısmında tamamen camlarla çevrili adeta bir akvaryum gibi şeffaf görünümdetasarlandı. Hastanede sağlık hizmeti alan herkes yapılan işlemleri görebilecek.Henüz hizmete girmeden çevre düzenlemesi tamamlanan hastane inşaasında

sadece insan sağlığını değil çevre faktörünün de düşünüldü.Medicalpark İzmir Hastanesi hizmete girdikten sonra çöpler materyallerine göreayrıştırılacak. Ayrıca çatı katına kurulacak güneş enerjisi panelleriyle dehastanenin elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılanacak. Etrafını çit vetellerle çevrilmeyen ve sınırlarını sadece bitkilerin belirlediği Medicalparkİzmir Hastanesi, şeffaf ve etrafı kucaklayan bir anlayışa sahip.

 

Rakamlarla Medicalpark İzmir Hastanesi

 

Kapalı Alan:41,840 m2

Açık Alan:3,600 m2

Katsayısı:2 bodrum kat + 1 zemin + 5 normal kat + çatı katı

Hasta yatakkapasitesi  : 166 yatak  ( Bunların 10 tanesiEngelli yatağıdır.)

Yeni doğan yoğun bakım yatakkapasitesi               :35 Küvez

Dahili – Cerrahi yoğun bakım yatak kapasitesi       : 29 yatak

KVC yoğun bakım yatakkapasitesi     : 7 yatak

Kardiyoloji yoğun bakım yatakkapasitesi                : 7 yatak

Toplam hastane yatakkapasitesi                              :244 yatak

Acil ünitesi müşahade yatak kapasitesi      : 14 yatak

Acil ünitesi müdahale yatak kapasitesi       : 3 yatak

Toplam Acil ünitesi yatak kapasitesi     : 17 yatak

Gözlem odası yatakkapasitesi    : 25 yatak

Ameliyathane: 13 Adet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)