adscode
adscode

İzmir Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nden Ortak Doktora Programı

İzmir Üniversitesi ve Ege Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile Şubat ayında açılması planlanan “Bilgisayar Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri Ortak Doktora Programı”na ilginin yoğun olması bekleniyor.…

İzmir Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nden Ortak Doktora Programı
Üniversite

 

 

Başta İzmir ve Ege Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye ve bilim dünyasına akademik katkıda bulunma amacı ile çalışmalarını sürdüren İzmir Üniversitesi ve Ege Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile ortak doktora programı hayata geçti. Şubat ayında açılması planlanan, Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Uluslararası Bilgisayar Anabilim Dalı ile İzmir Üniversitesi Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı tarafından yürütülecek programın adı, “Bilgisayar Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri Ortak Doktora Programı” olarak belirlendi.

 

Kimler başvurabilir

Ortak doktora programına kabul edilecek kişilerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Enformatik veya Bilgi Teknolojileri alanında Lisans veya Yüksek Lisans derecesine sahip olması gerekiyor. Bu alanların dışında Lisans veya Yüksek Lisans derecesine sahip adaylar ile Ortak Lisansüstü Programı Yürütme Kurulu’nun gerek gördüğü diğer adaylar, Bilimsel Hazırlık Programı’na tabi tutulacak. Programa başvuracak adayların üç yıldan eski olmamak koşulu ile ALES sayısal puanının en az 70 veya uluslararası kabul gören GRE ile başvurularda eşdeğer sayısal taban puanının en az 700 olması gerekiyor. Ayrıca adayların üç yıldan eski olmamak koşulu ile KPDS veya ÜDS’den İngilizce dil puanı en az 60 veya bu puanın uluslararası sınav eşdeğeri olmalı.

 

Dili İngilizce olan Ortak Doktora Programını tamamlayan kişilere İzmir Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nin hazırladığı tek bir diploma verilecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)