adscode
adscode

İzmirli Kasparov Cankut yine şampiyon

Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Cankut Emiroğlu, Türkiye Üniversitelerarası Satranç Şampiyonası Bireysel Erkekler’de, 71 üniversiteden 371 sporcuyu geride bırakarak birinci oldu.

İzmirli Kasparov Cankut yine şampiyon
Üniversite
Daha önce birçok Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Milli Takım sporcusu İzmirli Kasparov Cankut Emiroğlu, bu başarıyla “Uluslararası Kuvvet Derecesi (ELO) puanını 2 bin 360’a çıkararak “Uluslararası Usta” unvanını almaya bir adım daha yaklaştı.



Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Satranç Şampiyonası, Antalya Manavgat’ta yapıldı. Şampiyonaya, 72 üniversiteden 138'i kız, 372’si erkek olmak üzere 510 öğrenci katıldı. 24 Nisan'da kura çekimiyle başlayan maçlar, önceki akşam final karşılaşmalarıyla tamamlandı. Şampiyonada, bireysel erkeklerde Yaşar Üniversitesi'nden Cankut Emiroğlu, 371 rakibini geride bırakıp 8 puanla birinci oldu. Bugüne kadar sayısız kupa kazanan milli sporcu ve Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Cankut Emiroğlu, “Uluslararası Usta olabilmek için 2 bin 400 puan almam lazım. Tüm çalışmalarım bu yönde devam ediyor. ELO puanım 2 bin 360’a çıktı. Kısa zaman içerisinde bu hedefe ulaşmak istiyorum. İzmir’e ve okuluma böyle bir başarı kazandırdığım için çok mutluyum” dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)