adscode
adscode

Kademeli Kafa Karışıklığı

MEB '4+4+4'e göre okullara aktarım usullerini belirledi. Aktarımlar 5. sınıflar, 5-8. sınıflar ve 2-4. sınıflar şeklinde yapılacak. Müfettişler Derneği planın ikili öğretimde hataya yol açacağını açıkladı.

Kademeli Kafa Karışıklığı
Ortaokul
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun kapsamında yapılan okul dönüşümlerine göre 'öğrenci aktarımı'' usullerini belirledi. 
- Toplu öğrenci aktarımlarında adres kontrolü yok. Ferdi değişimlerinde adres kontrolü yapılacak.- Öğrenci aktarımları 5. sınıflar, 5-8. sınıflar ile 2-4. sınıflar için yapılacak. Müstakil ilkokullarda sadece 1-4. sınıf öğrencileri eğitim göreceğinden 5-8. sınıflar en yakın ortaokula aktarılacak. Bağımsız ortaokullarda ise sadece 5-8. sınıflar eğitim göreceği için 1-4. sınıflar planlanan en yakın ilkokula nakledilecek.- İmam hatip ortaokullarında ise sadece 5. sınıfa öğrenci alınacağından velinin söz konusu okula dilekçe vermesi durumunda ilköğretim kurumundaki öğrencinin, adres kontrolü yapılmaksızın il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan kayıt bölgesindeki imam hatip ortaokuluna aday kaydı yapılacak.- Yeni düzenlemeyle bazı okullar 3 yıl sonra ilkokul veya ortaokul olarak hizmet verecek. Buna göre 3 yıl sonra ilkokul olacak okulların 5. sınıfına öğrenci alınmayacak. Mevcut 5. sınıflar planlanan ortaokula toplu olarak aktarılacak. Mevcut 6, 7 ve 8. sınıflar kademeli olarak 3 yıl sonunda okuldan ayrılacak. 3 yıl sonra ortaokul olacak okullarda ise 1. sınıflara öğrenci alınmayacak, 5. sınıflara öğrenci alınacak. Mevcut 2, 3 ve 4. sınıflar kademeli olarak 3 yıl sonunda okuldan ayrılacak.- İlkokul ve ortaokul bir arada olan okullarda hem 1. hem de 5. sınıfa öğrenci alınacak, mevcut öğrenciler de öğrenime devam edecek.- 3 yıl sonra imam hatip ortaokulu olacak okulların 1. sınıf ile 5. sınıflarına öğrenci alınmayacak. Bu okullardan 3 yıl süresince mevcut 2-4. ve 6-8. sınıflar, kademeli olarak ayrılacak. Ancak imam hatip ortaokuluna mevcut 5. sınıftaki öğrenciler planlanan ortaokula toplu aktarılacak.- Kademeli olarak ilkokula dönüşecek okulların 1-4. ve 6-8. sınıflarına;ortaokula dönüşecek okulların ise 2-4. ve 5-8. sınıflarına kayıt bölgesinden öğrenci nakilleri yıl boyunca alınabilecek.
MEB'İN SINIF HESABI YANLIŞMÜFETTİŞLER Derneği Başkanı Doğan Ceylan, okul dönüşüm planının hatalı olduğunu ileri sürdü.  Ceylan, dönüşümün kademeli uygulanması nedeniyle ilkokula dönüşen okullarda bu yıl sadece 5. sınıfların olmayacağını, ayrıca ortaokula dönüşen okulun kayıt alanındaki 1. sınıfları da bu okullar alacağından 1. sınıf kayıtlarının iki katına çıkacağını söyledi. Ceylan, şunları ifade etti: 'Son derece basit olan bu durumun Bakanlıkça görülememesi ve ikili öğretim yapan okullarda ortaokulların sabahçı ilkokulların öğlenci olarak okula devam etmelerinin emredilmesi şaşırtıcıdır.'
Akşam

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)