adscode
adscode

Kadıköy'de Polis Müdahalesi

İstanbul Kadıköy Meydanı'nda düzenlenen İstanbul Kent Mitingi'ne polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Kadıköy'de Polis Müdahalesi
Türkiye'den Haberler
Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen İstanbul Kent Mitingi'nde arama noktasındaki polislere bir grup tarafından taş atıldı. Bunun üzerine polis gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. 

Polisin biber gazı ve basınçlı su ile müdahalesinin ardından Kadıköy adeta savaş alanına döndü. Çok sayıda gösterici ve vatandaş biber gazından etkilendi. Bazı göstereciler de atılan taşların isabet etmesi sonucu yaralandı. Polisin müdahalesinin ardından mitingi düzenleyen platform üyeleri, göstericileri polise taş atmamaları yönünde uyardı. Yaklaşık yarım saat süren olayların ardından miting kaldığı yerden devam etti.

Sabah erken saatlerden itibaren vatandaşlar miting alanına gelmeye başladı. Mitinge katılanlar başta orman alanlarının imara açılması ve kentsel dönüşüm olmak üzere "Yağmaya karşı haydi İstanbul'u savunmaya sloganıyla" hükümetin uygulamaları protesto edildi..

Son günlerine en önemli gündem maddesi olan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu da mitinge katılanların slogan ve pankartlarında yer buldu.


Mitinge katılanlar Haydarpaşa ve Söğütlüçeşme’den Kadıköy Meydanı’na yürüdü. Söğütlüçeşme’den gelen bazı gruplar arama noktasında polisle tartışt, daha sonra polise taş ve sopayla saldırdı.

Bunun üzerine polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahalesi başladı. Geri çekilen grup taş atmayı sürdürdü. Daha sonra polis geri çekildi. 

Bu müdahale nedeniyle saat 13:00’de başlaması gereken Kent Mitingi başlayamadı. Polisin geri çekilmesiyle ortalık sakinleşti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün düzenlenen toplantı sona erinceye kadar saat 09.30'dan itibaren Rıhtım Caddesi tamamen trafiğe kapalı tutulacak. Boğa Meydanı'ndan Rıhtım Caddesi'ne kadar olan yol ile Söğütlüçeşme Caddesi'nden rıhtıma inen ara sokaklar da trafiğe kapatıldı.
      
Taşköprü, Kışla, Orgeneral Şahap Gürler ve Albay F. Sözdener caddelerinde ise ihtiyaç duyulduğunda trafik akışı kesildi. Kadıköy Belediyesi önünden Söğütlüçeşme Caddesi istikameti ve Rıhtım Caddesi'ne inen bütün ara sokaklar da trafiğe kapalı.
      
Trafiğe kapanan yollar nedeniyle sürücüler için alternatif güzergahlar belirlendi. Buna göre, Tıbbiye Caddesi'nden gelen trafik akımı, Burhanfelek Caddesi'nden E-5 ile Behiçbey Sokak'tan İbrahimağa ışıklar istikametine yönlendiriliyor. Söğütlüçeşme Caddesi'nden gelen trafik akımı da Altıyol Boğa Meydanı'ndan rıhtıma inmeleri engellenerek Kuşdili Caddesi Salı Pazarı istikametine aktarıldı.
      
Modadan gelen trafik akımı, Mühürdar Kavşak'tan geri çevrilirken, Kadıköy Belediyesi önünden gelen akım da minibüs yolu istikametine yönlendirildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)