adscode
adscode

Kadın Akademisyenlerin Sorunlarına Işık Tutulacak

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, 9 Nisan’da “Akademide Kadın” sempozyumuna ev sahipliği yapacak.

Kadın Akademisyenlerin Sorunlarına Işık Tutulacak
Etkinlikler
Akademisyenlik ve kadınlık kimliklerinin ağır ve çelişen sorumluluklarını eşzamanlı olarak yerine getirmeye çalışan kadın akademisyenlerin yaşadığı zorluklar, 9 Nisan Çarşamba günü, saat 13.30’da, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mahmutbey Yerleşkesinde gerçekleştirilecek sempozyumda masaya yatırılacak.
Türkiye’nin önde gelen kadın akademisyenlerinin katılacağı “Akademide Kadın” sempozyumu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin ilk kadın profesörü ve kürsü kurucusu Prof. Dr. Nermin Abadan Unat,Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı görevini de yürütmüş olan ve kadın çalışmaları üzerine yoğunlaşan, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü üyesi Prof. Dr. Yeşim Arat veakademisyen kadınlar hakkında çalışmalar yapan İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Hacıfazlıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek. Sempozyumun açılış konuşmasını ve moderatörlüğünü, “Çiçek ve Su” temalı konuşması ile İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysu İnsel yapacak.
Kadın akademisyenler, yaşam tecrübeleri ve akademik çalışmaları sonucu elde ettikleri öngörülerini katılımcılarla paylaşacak.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)