adscode
adscode

Kadınlara Destek İçin Yeni Bir Proje

Dünya Kadınlar Günü Haftası’nda kadınlara destek için yeni bir proje başlıyor

Kadınlara Destek İçin Yeni Bir Proje
Vakıf ve Dernekler
“MUTFAK ATÖLYESİ’NDEN İŞE” PROJESİ ile KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ HEDEFLENİYOR
 Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Melek Erman Köni Eğitim ve Kültür Merkezi (AÇEV-MEK),
 Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF), Balat Kültür Evi ve İstanbul Culinary Enstitüsü (ICI) işbirliğinde geliştirilen proje kapsamında kente göç etmiş ve eğitimlerini tamamlayamadıkları için istihdam olanaklarına kavuşamamış kadınlara aşçılık eğitimleri veriliyor
 Her biri kendi alanında uzman üç kurumun bir araya gelerek oluşturduğu “Mutfak Atölyesi’nden İşe” Projesi Dünya Kadınlar Günü haftasında, 12 kadının katılımı ile başlıyor. Proje İstanbul’a göç yoluyla gelmiş, örgün eğitimin ilk kademelerinden ayrılmış ya da mezun olmuş, çalışmak isteyen ama bir meslek edinme fırsatı bulamamış 18- 45 yaş arası kadınları hedefliyor.
Kadınları iş ve meslek sahibi yapmak ve yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla çalışan Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun Balat Kültür Evi’nde kurdukları profesyonel mutfakta yapılacak olan aşçılık eğitimlerini, Türk ve Akdeniz mutfağını araştıran, öğreten ve güncel olarak sunan bir eğitim-üretim merkezi olan İstanbul Culinary Enstitüsü’nün şefleri veriyor.
Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV)’nın bünyesinde yer alan ve İstanbul Esenler’de çevre halkına yönelik çeşitli eğitim destek faaliyetleri yürüten Melek Erman Köni Eğitim ve Kültür Merkezi’nin desteklediği projede, kadınların 2 ay boyunca haftada 2 gün 4’er saatlik eğitimler alması planlanıyor. Eğitimler sırasında katılımcılara yemek yapımı ve hijyen ile ilgili temel bilgiler veriliyor, Osmanlı Mutfağı ve tabldot yemek yapımı öğretiliyor ve konuyla ilgili bilgilendirme kitapçıkları dağıtılıyor. Eğitimlere katılacak olan kadınların okuryazar olması, sağlık belgeleri bulunması, derslere düzenli olarak devam etmesi bekleniyor ve eğitimler sonunda sertifika veriliyor.
Eğitim hakkından yeterince yararlanamamış kadınlara yaşamlarında eşit bir fırsat sunmak, meslek edinmelerini sağlamak ve iş bulma kapasitelerini desteklemek amacıyla yapılan bu proje sonunda kadınların işe yerleşme taleplerine de destek verilmesi hedefleniyor. Bu amaçla endüstriyel firmalarla irtibat kurulması, iş bulma ve işe yerleştirme konusunda kadınlara rehberlik edilmesi planlanıyor.
Projenin ortaklarından AÇEV – MEK yöneticisi Melek Erman Köni, TKSF Balat Kültür Evi yöneticisi Prof. Dr. İnci Erdem Artan ve ICI Genel Müdürü Levent Çekem yaptıkları ortak açıklamada “Ülkemizde kadınların çocukluk dönemlerinden itibaren yaşamdaki fırsatlardan erkekler kadar yararlanamadıklarını ve eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata pek çok konuda ayrımcılığa uğradıklarını söyleyerek, bu proje ile kadınlara istihdam konusunda bir fırsat sunmaya çalıştıklarını” belirtiyorlar.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)