adscode
adscode

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ       

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ       

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ       
Üniversite Rehberi

Kurucu: Kadir Has

Rektör: Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz

Kuruluş tarihi: 1997

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Mühendislik ve Doğa Bilimleri, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler, Hukuk, İletişim, İşletme, Sanat ve Tasarım, Uygulamalı Bilimler olmak üzere 7 fakültesi, 1 MYO, 1 yüksekokulu, Fen Bilimler ve Sosyal Bilimler enstitüleri bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 6.383

Akademik personel sayısı: 294

Burs olanakları: ÖSYM Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda Üniversiteye Giriş Üstün Başarı Bursu (Tam Burslu), Üniversiteye Giriş Başarı Bursu (Yüzde 25, yüzde 50 ve yüzde 75 oranlarında) kontenjanları bulunuyor. Üniversite ayrıca Kadir Has Bursu kapsamında, burslu veya ücretli lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden; ÖSYS sıralamasında, Dil puan türü hariç, Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlık puan türlerinde; ilk 100 içinde yer alan öğrencilere ayda 2.500 TL; ilk 500 içinde yer alanlara ayda 2.000 TL; ilk 1000’de yer alanlara ayda 1000 TL; ilk 3000 içinde yer alanlara ayda 500 TL, eğitim desteği sağlanıyor. Üniversitenin Tercih, IB - Abitur – Matura, Spor, Khas Onur, Barınma/Yurt bursları da bulunuyor.

Yurt olanakları: Hasköy'de 110 yatak kapasiteli Erkek Öğrenci Konuk Evi, Cibali Kampüsü’nde de 67 yatak kapasiteli Kız Öğrenci Konuk Evi var.

Öğrenci kulübü sayısı: 42

Öğrenim ücretleri: KDV dahil, Hukuk fakültesi 52.070 TL, diğer önlisans ve lisans programları için 19.823 TL ile 52.070 TL aralığında.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Kadir Has Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimlerinden İnsan ve Toplum Bilimlerine kadar uzanan, çok geniş yelpazede insanlığın karşılaştığı/karşılaşacağı, küçük/büyük tüm problemlere cesaretle eğilip, çözüm üretebilecek mezunlar yetiştirmeyi ana hedef edinen yetkin kadromuz, öğrencilerin ve akademik kadronun tüm ihtiyaçlarına destek olmayı ilke edinen idari çalışanlarımız, evrensel değerlerle beslenerek özgür birey olmak ve zamanın gerektirdiği tüm yetkinlikleriyle donanabilmek için bizi seçen ve renklerimize renk katan tüm lisans, lisansüstü, mezun öğrencilerimizle birlikte gerçek bir bilim, kültür, sanat ve düşünce merkezidir.

Kadir Has Üniversitesi olarak ders programlarının uluslararası standartlara uygun, esnek ders saatleri ve öğrencinin ilgi duyduğu alanlarda çalışmasını sağlayacak şekilde düzenliyoruz. Bu modelle öğrencilerimize çift anadal, yandal gibi imkânlarla uluslararası anlaşmalarla Kadir Has ve yurt dışındaki üniversiteden çift diploma alma imkânı sağlıyoruz. Öğretim üyelerimizin pek çoğu eğitimlerinin büyük bölümünü yurt dışında tamamlamış, doktoralarını da yine yurt dışında dünyanın en önemli üniversitelerinde tamamlamış bulunuyor. Bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelere ayak uydurabilen, yeniliğe açık, sorgulayan, düşünen ve üreten bireyler yetiştirmek amacıyla kontenjan sayımızı artırmadan burs oranlarımızı yaygınlaştırıyoruz.

Üniversitemiz şehrin merkezinde bilim, kültür, sanat ve eğitimi buluşturan bir yapıdır. 20 yılın birikiminin, akademik kadronun uluslarararası tecrübelerinin öğrencilere aktarıldığı ve önümüzdeki dönem bir araştırma üniversitesi olma yolunda büyük adımların atıldığı bir üniversiteyiz. Araştırma üniversitesi kimliğiyle öğrencisine henüz lisans eğitim içerisinde iken akademisyenlerle proje ve araştırma çalışmalarında yer alma imkânı tanıdığımız, seçtiği mesleği bir fiil sektörde deneyimleyerek kariyer yolculuğuna bir adım önde başlatacak bir yapılanma hazırlıyoruz. Hayat yolculuğunda fark yaratmak mezunlarımızın sadece ülkede değil, dünyada açabileceği kapılara hazırlamak için varız.

İletişim bilgisi: www.khas.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)