adscode
adscode

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

...

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Sami Özcan
Kuruluş tarihi: 1992
Bulunduğu il: Kars
Akademik birimleri: Diş Hekimliği, Eğitim, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mühendislik Mimarlık, Tıp, Veteriner, Sağlık Bilimleri, Sarıkamış Turizm olmak üzere 11 fakültesi, 3 enstitüsü, 3 yüksekokulu, Devlet Konservatuvarı, 9 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 17.585
Akademik personel sayısı: 851 akademik personeli var.
Burs olanakları: KYK ile kamu kuruluşlarınca verilen kredi ve burslardan öğrenciler yararlanmakta. Çok sayıda kuruluş ve vakıf da öğrencilere burs sağlamakta. Öğrenciler ayrıca üniversitenin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı çalışabiliyor. 
Yurt olanakları: KYK’ya ve özel yurtlara ait yaklaşık 220 kişilik öğrenci yurtları var. Ayrıca kiraladıkları evlerde, apartlarda ve stüdyo dairelerde de kalabilen öğrenciler, bu konuda Karslılardan büyük destek görmekteler.
Öğrenci kulübü sayısı: 16 öğrenci kulübü var.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Üniversitemiz öğrencileri, Merkez Kampüsü’ndeki Kafkas Üniversitesi Hastanesi’nden yararlanmakta. Öğrenciler, yataklı tedavi kurumu niteliğindeki hastanede birçok alanda sağlık hizmeti alırken, gerektiğinde Kars’taki diğer hastanelerin hizmetlerinden de yararlanabilmekte. Kafkas Üniversitesi’nde, hem Spor Kulübü hem de Spor Birliği kapsamında, birçok genç, spor yapma olanağı bulmakta. Farklı takımlar Avrupa Kupalarında Türkiye’yi başarıyla temsil etmekte. Üniversitede öğrencilerin yararlandığı 5 bin kişilik stadyum, spor salonları, yüzme havuzu, tenis kortları, futbol sahası, açık hava voleybol ve basketbol alanları gibi spor tesisleri bulunmakta. Her yıl düzenlenen spor şenliğinde ise değişik spor dallarında yüzlerce öğrencinin katıldığı, heyecan dolu karşılaşmalar yapılmakta.
İletişim bilgisi: www.kafkas.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)