adscode
adscode

Kalbinizi Kışa Hazırlayın

Soğuk havalarda damarlar daralıyor, kan basıncı yükseliyor, kanın pıhtılaşma özelliği artıyor, kalbin kanlanması azalıyor. Bütün bu değişimler özellikle koroner kalp hastalarını ciddi şekilde etkiliyor.

Kalbinizi Kışa Hazırlayın
Sağlık
Kalp krizlerinin en çok kış aylarında görüldüğüne dikkat çeken Kardiyolog Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, kalp hastalığı olanların, şeker hastalarının ve ileri yaştaki kişilerin, kış mevsiminin soğuk havasından zarar görmemek için şimdiden önlem almaları gerektiğini söyledi.

Prof. Avcı, önceden koroner kalp hastalığı olup, gerekli tedaviyi görmüş ve kullandıkları ilaçlarla bir yakınması olmayan hastalarda, şeker hastalarında ve ileri yaşta olup kalp hastalığı olmadığı düşünülen kişilerde, her hangi bir yakınmaları olmasa bile, kalpte sessiz kanlanma azlığı olabileceğini, bu durumun kalp krizi riski yaratabileceğini belirtti. Avcu, kalpte sessiz kanlanma azlığı olanların kışa girmeden önce sağlık kontrolünden geçmesi gerektiğini söyledi.

KALBİMİZİ KIŞA NASIL HAZIRLARIZ? 

Prof. Dr. Avcı, “Soğuk havalar damarları daralttığı için, koroner kalp hastaları bu daralmalardan ciddi derecede etkileniyor. Kanın pıhtılaşma özelliği artıyor, kalbin kanlanması azalıyor. Kalpte sessiz kanlanma azlığı olduğunda kalp krizi artıyor ve ani ölümler olabiliyor. Yapılacak efor testi ve/veya ilaçlı efor testi (miyokardperfüzyon sintigrafisi) ile kalpte, gizli kansızlık ve zorlanmanın olup olmadığının araştırılması, varsa gerekli tedavinin yapılması şart, böylece kış mevsiminin olumsuz koşullarına karşı önlem alınmış olur” dedi.

Kışa kalbi hazırlamak için EECP (Ritmik Masaj ) yöntemini tavsiye eden Prof. Avcı EECP’nin koruyu bir yöntem olduğunu, kalp damarlarını genişleterek, kalbin damar ağını zenginleştirerek, doğal bypasslar oluşturduğunu söyledi. Avcı, kış mevsimi öncesi 35 saatlik EECP tedavi kürü ile kalp ve damarlara sağlanacak desteğin, soğuğun ve kalp krizinin zararlarından kalbi koruyabileceğini belirtti.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)