adscode
adscode

Kamuoyu İnandırıcı Açıklamalar Bekliyor

ÖSYM’nin ve iddiaların odağındaki yayınevinin yaptığı açıklamalar, görünen o ki, inandırıcılıktan çok uzak.Adaylar bırakın tatmin olmayı,yapılan son açıklamalardan sonra, giderek daha da şüpheci hale…

Kamuoyu İnandırıcı Açıklamalar Bekliyor
Günün Yazısı

 

Bu noktada büyük bir sabırla, son aday da ikna oluncaya kadar, bilgilendirme çalışmalarına devam etmek gerekir.

Topu başkalarına atarak, eleştiri getirenleri bazı odakların adamı olarak suçlayarak bir yere varılmaz.

Hemen her gün binlerce mail geliyor ve hemen hepsi de,  emeği ile daha iyi bir gelecek arayan, doğru düzgün insanlar.

Eleştirileri ciddiye almamak ve onları başka şekillerde değerlendirmek,  üzüntülerini iki katına çıkartmanın ötesinde bir işe yaramıyor…

Evet, en kısa zamanda vatan, millet, Sakarya nutukları değil, inandırıcı açıklamalar bekliyoruz…

İşte onlardan bazıları;

 

Ciddiye alınmıyor!..

7 temmuz2012 tarihinde yapılan kpss sınavına ilişkin basında çıkan haberlere dayanarak ösym nin yapılan açıklamasını yetersiz buluyor ve bu konu hakkında çalışmalarınızı talep ediyoruz .Ösym tarafından yapılan bazı internet sitelerinde sınav sorularına yönelik asılsız iddialar yer almaktadır. İddia edilen sorular incelendiğinde, kesinlikle ÖSYM’nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama işaretleri, sorulardaki eksiklik vb. diğer detayların soruların, sınava giren aday/adayların hafızasında tutarak bazı yayın organlarına kasıtlı olarak servis ettiği, sonradan zihinde tamamlanmış sorulardan oluştuğu görülmüştür. Kaldı ki iddia edildiği gibi Eğitim Bilimleri Testinde Türkçe adlı bir bölüm bulunmamaktadır, açıklaması tamamen bu olayın ciddiye alınmadığın ve olayın üstünün kapatılmasına yöneliktir nitekim her sorunun aynı şekilde hatırlanması grafiklerin çizilmesi insan beyninin yapısına aykırıdır.Bu konunun aydınlatılması ile ilgili çalışmalarınızı çok önemle bütün eğitim camiası adına rica ediyoruz sevgi ve saygılarımzla…

 

Bütün çalışmalarımız boşunaymış

Ben İ.Ü. Kimya Müh 2008 mezunuyum. Evliyim ve iki yaşında bir oğlum var. Gittiğim iş görüşmelerinden elim boş dönüyorum taze anneyim ya, kafamı işe güce veremem onlara öyle geliyor heralde. Eş durumundan aynı sektörde çalışamam, farklı sektörler için de ya mi 3 yıl tecrübe istiyorlar yada tecrübesiz olacaksa yeni mezun olsun diyorlar.. Durum içler acısı kısaca... Senelerce kafa patlat, öss ye ayrı hazırlan, üniversiteyi bitir, koca koca kitapları oku formülleri ezberle, mühendis ol sonrada otur evde cocuk büyüt... Şanslı ballı arkadaslarım yok değil Allah daha çok versin iyi yerlerde iyi maaşlara çalışanlar var.. Ben adalet istiyorum! İş istiyorum.

 

Bu sene KPSS için çalıştım. Ayağımda oğlumu sallarken dahi elimden kitap eksik olmadı, hele son iki hafta sandalyemden hiç kalkmadım.

N'ooldu yine emekler boşaa... Sınav zaten bir bombaydı ben hayatımda öyle sorular görmedim. Eve döndüğümde beyaz kalemin sınavda çıkan soruların aynısını kendi denemelrinde verdiği ortaya çıkmış başımdan aşağı kaynar sular döküldü. ÖSYM 40 söylesin iddialar asılsız diye her şey apaçık ortada! Yok sınavdan sonra giren öğrenciler tarafından yazılmış konmuş internete de bilmem ne! ya noktası virgülüne akılda kalırmı bir soru Türkçe sorusu üstelik uzun paragraf sorusu. Mümkün değil.

 

Eminim ki bu konuyla ilgili mailler yağıyordur size. Lütfen haklı sesimizi duyurun lütfen. Artık yeter, hadi ben hazırlandım bir sene, sadece girdim bu sene ama senelerce KPSS ye umut bağlamış hep denemiş yüzlerce insan var bir yerlere atanmayı bekleyen. Adil bir sınav yapılsın, sınav iptal edilsin. Hak yerini bulsun.

 

Bizi kim düşünecek?

Genelde mail atma gibi bi huyum yoktur ama artık canıma tak etti

lütfen bu olaya egilin artık ben hayatım en güzel yıllarını kpss denen bu merete vermek zorundamıyım?

2010 kpss 1 yıl hazırlandım sonuc ne oldu kopya cekildi,egtim bilimleri iptal genel yetenek sınavı iptal edilmedi neyse dedik, okumuş cahiller(affınıza sıgınıyorum) genel yetenekte kopya cekmemiştir(imkansız) dedik

2 yılımızı heba ettik sonuc ne oldu 2012 kpss ve yine aynı trajedi

2 gündür uyku tutmuyor yaşım 31 işsizim gelecegim belli degil

bir 2 yılımı daha bu kopya sebebiyle attım etti 4 yıl 2014 kpss hazırlan etti 6 yıl yine tarih tekerrür ederse ne olacak bu böyle vs vs... gidecek mi?

*****

Lütfen bize yardım edin. hayatımın hesabını kim verecek ve benim gibi 2 milyon insan var sadece lisans mezunu gidip inşaatta amelelik eden ve parasını emegeni sırf bi lokma ekmek için tüm umudu dersaneye ve baglıyan insanın sorunu kim biliyor ?

veya ben niye okudum ?gelecekte cocugum olursa neden okutayım ?
bu soruları kendinize sormanızı istiyorum siz gazetecisiniz toplumu aydınlatmanız lazım ve buna mecbursunuz cünkü aydın kesimsiniz.
elimizde delil olmasa bile bu 2012 kpss de kopya cekildi bunu herkes biliyor ve hissediyor
Lütfen bunu gündemden düşürmeyin bunu ben kendi adıma yapmak zorundayım mecburum siz bizi düşünmeye bilirsiniz belki biz bir hiç olabiliriz ama sizinde cevreniz bu olaya birgün maruz kalacaktır belkide kalmıştır...

 

 Her şeyimizi yitirdik

yaşamaktan soğudum ülkemden soğudum her şeyden soğudum.biz nasıl bi ülke olduk böyle nerde kaldı hak, hukuk, insanlık, din ne çok şeyimizi kaybettik ama bu yıl böyle olmamsı için lütfen yanımızda olunuz.4.girişim bu sınava ve artık çalışmadığım soruları yapamdığım için atanamamk istiyorum evet atanmıyım ama yapamadığım için atanmıyım birileri elini kolunu sallaya sallaya gelip ezberledikleri sorular yaptıkları için değil. sorular biz daha sınavdayken bunların elinde ne işi vardı lütfen yanımızda olun bu haksılığa dur diyelim.ayrıca ösym tarafından yapılan bu komik açıklamayı kınıyoruz hiçbir araştırma yapılmadan kopya yok dediler çıktılar işin içinden güzel ülkemi yaşanmaz hale geitrdiler binlerce insanın hayaliyle yine oynadılar.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)