adscode
adscode

Kehribar Tesbih Modelleri

Diğer adı amber olan kehribar bir çeşit çam ağacının fosilleşmiş reçinesidir.

Kehribar Tesbih Modelleri
Türkiye'den Haberler

Diğer adı amber olan kehribar bir çeşit çam ağacının fosilleşmiş reçinesidir. Genellikle kozalaklı çam ağacında bulunur ve yaygın olduğu yer de Baltık Denizi’dir ve bu bölgeden çok kaliteli kehribar çıkmakta.
Tesbihler hem ibadetin bir paçası olduğu için hem de toplumda bir el alışkanlığına haline geldiği için bir nevi toplumsal kültürümüzü de yansıtmaktadır. Çeşitli birçok aksesuar ve süs eşyaları yapımın da kehribarın yeri oldukça önemlidir.

Kehribar tesbih  Osmanlı döneminin padişahları ve tesbih ustalarının kullandıkları çok özel ve nadide parçalardan biridir.



Kehribar Hakkında Bilinmeyenler


Kehribarın yumuşak bir dokuya, hafif ve saydam bir yapıya sahip olması en dikkat çeken özelliklerindendir. Kehribar taşları genellikle kırmızımsı sarı renge sahipken donuk sarı rengi de bulunabilmektedir.
Üstelik kehribarın insan sağlığına olan yararları da oldukça fazladır. Kehribar taşı astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelmekte.  Bunların yanı sıra sindirim sistemi ve bağırsaklara da son derece iyi geldiği gözlemlenmiştir. Tüm bu faydaların insan vücudunda gerçekleşebilmesi için kehribar taşıyla veya tesbihlerle temas halinde bulunmak gereklidir.
Günümüzde kehribar çeşitli süs ve aksesuar alanında ham madde olarak sıklıkla kullanılmakta. Fakat kehribar her ne olursa olsun her zaman tesbihin vaz geçilmezi en önemli taşlarından biri durumundadır. Çünkü yalnızca kehribar taşları işlendikten sonra bile yumuşaklığını korumaktadır. Bu neden de onu daha değerli kılıyor.

Kehribar Tesbih Çeşitleri

Kehribarın son derece değerli ve faydaları olduğu çoğunluk tarafından bilinmektedir. Bu durum kehribar tesbihleri de daha önemli ve kıymetli bir duruma getirmektedir. Süs eşyaları, aksesuarlar ve tıp alanın da kullanımı yaygın olan kehribar tesbihler de kullanıldığında da aynı şekilde insan sağlığına etkili olmaktadır.

Günümüzde en yaygın ve en çok kullanılan sıkma kehribar tesbih modelleri, damla kehribar tesbihler ve ateş kehribar tesbih modelleridir. Özellikle sıkma kehribar tesbihler Osmanlı dönemi padişahları ve tesbih ustaları tarafından kullanılan en çok sevilen ve tercih edilen modellerindendir. Üstelik kehribar tesbihlerin, tesbih ailesinin en üst grubunda yer aldığını da belirtmek gerekir.

Sizler için özenle hazırlanmış kehribar tesbih koleksiyonları Takıhan'ın web sitesinden ulaşabilirsiniz. Sizlerde birbirinden özel bu tesbihlere sahip olmak için Takıhan’ın ücretsiz kargo ve kapıda ödeme fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için : www.takihan.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)