adscode
adscode

KANADA’DAN TÜRKİYE’YE TEBRİK MEKTUBU

Öğrencilerin matematiğe olan ilgisini artırmak amacıyla her yıl Uluslararası Gauss Yarışması’nı düzenleyen Kanada Waterloo Üniversitesi’nden Türk öğrenci Atahan Dökme’ye tebrik mektubu geldi.

KANADA’DAN TÜRKİYE’YE TEBRİK MEKTUBU
Ortaokul
İzmir SEV Ortaokulu adına geçtiğimiz yıl yarışmaya katılan ve onbinlerce öğrenci arasından ilk yüz arasına giren Atahan Dökme’ye teşekkür mektubu yazan CEMC Direktörü Ian VanderBurgh, “Bu, senin gurur duyman gereken büyük bir başarıdır” dedi
 
Kanada’nın en saygın üniversitelerinden University of Waterloo’nun uluslararası düzeyde düzenlediği Gauss Matematik Yarışması’nda onbinlerce öğrenci arasından ilk 100’e girmeyi başaran İzmir SEV Ortaokulu mezunu Atahan Dökme’ye, Kanada’dan tebrik mektubu geldi. İzmir SEV’de geçtiğimiz yıl 8. Sınıf öğrencisi olarak yarışmaya katılan, bu yıl Robert Koleji’ni kazanan Atahan Dökme’ye bir tebrik mektubu gönderen CEMC Direktörü Ian VanderBurgh,  “2016 Gauss Yarışması’nda elde ettiğin mükemmel sonuçtan dolayı seni kutluyorum. Bu, senin gurur duyman gereken büyük bir başarıdır” ifadelerini kullandı.
 
MATEMATİĞİN GENÇ DEHALARI YARIŞIYOR
Kanada’nın Waterloo Üniversitesi, öğrencilerin matematiğe yönelik ilgilerini, özgüvenlerini ve problem çözme becerilerini arttırmak için her yıl CEMC (The Centre for Education in Mathematics and Computing) Uluslararası Gauss Matematik Yarışması düzenliyor. Kanada'nın en büyük ve en saygın sosyal kuruluşları arasında yer alan, Waterloo Üniversitesi Matematik Fakültesi bünyesinde hizmet veren CEMC’nin yarışmasına, dünyanın dört bir yanından on binlerce 7., 8., 9., 10. ve 11. sınıf öğrencisi katılıyor.
 
ATAHAN’A ALTIN VE ONUR ÖDÜLÜ
 
İzmir SEV Ortaokulu’nda geçtiğimiz yıl sekizinci sınıf öğrencisi olan Atahan Dökme de dünyada tüm okullarda eş zamanlı yapılan 2016 Uluslararası Gauss Yarışması’na katılmış, 150 tam puan alarak, altın madalya ve onur ödülüne (honor roll) layık görülmüştü. Bu yıl İzmir SEV’den mezun olan ve Robert Kolej’de lise öğrenimine devam eden Atahan Dökme’ye,  CEMC Direktörü Ian VanderBurgh,
bir tebrik mektubu ve İzmir SEV öğretmenlerine de teşekkür maili gönderdi.
 
ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR MAİLİ
CEMC Direktörü Ian VanderBurgh, İzmir SEV Ortaokulu öğretmenlerine hitaben yazdığı teşekkür mailinde şöyle dedi: “Geçtiğimiz bahar ayında Gauss yarışmasında okulunuzdan mükemmel bir puan kazanan öğrencinizi ve öğrencilerinizi kutlarız. Sadece doğal yetenek böyle yüksek bir sonuç almak için tek başına yeterli değildir. Okulunuzdaki matematik öğretmenleri  de bu başarı için tebriği  hak ediyor. Matematik eğitimine verdiğiniz destek için teşekkür ederiz.”

Yarışmada ilk 100’e giren Atahan Dökme’ye yazdığı mektubuna ise “2016 Gauss Yarışması’nda elde ettiğin mükemmel sonuçtan dolayı seni kutluyorum” diyerek başlayan CEMC Direktörü VanderBurgh, şu ifadeleri kullandı:
 
“GURUR DUYMAN GEREKEN BAŞARI”
“Bu, senin gurur duyman gereken büyük bir başarıdır. Onbinlerce katılımcı arasından böylesine büyük bir başarı elde eden sadece birkaç yüz katılımcıdan birisin. Matematikten keyif almaya ve böylesine büyük başarılara imzanı atmaya devam edeceğini umuyorum. Matematik günümüzde dünyanın en çok ilgi çeken ve en önemli çalışma alanlarından biridir.”
 
“BAŞKA YARIŞMALARA DA KATILMALISIN”
“Başka yarışmalara da katılarak, gelecekte adını diğer başarı listelerine  yazdıracağını umuyorum” diyen Direktör VanderBurgh, şöyle devam etti:
“Lütfen hiç hatasız, mükemmel sonuçlar almazsan moralini bozma. Hayatın bir çok alanında olduğu gibi, yapılan hazırlık çalışmalarından alınan keyif ve haz çok daha fazla olmaktadır. Mektubuma son verirken, Matematik ve Bilgisayar Eğitimi Merkezi’ndeki tüm çalışanlar adına seni tekrar tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)