adscode
adscode

Kanunsuz eğitim kurumuna 3 yıl hapis teklifi

Dördüncü yargı paketi ile birlikte 2013 yılında TCK’nun 263. maddesi yürürlükten kaldırılarak “kanuna aykırı eğitim kurumu açmak” fiili suç olmaktan çıkarılmıştı.

Kanunsuz eğitim kurumuna 3 yıl hapis teklifi
Eğitim
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal “Bu maddenin kaldırılması ile yasadışı örgütler, tarikatlar, cemaatler eliyle okullar, kurslar, eğitim kurumlarının açılmasına imkan verilmiş olup, bu durum suç olmaktan tamamen çıkarılmıştır” tespitini yaparak TCK’nun 263. maddesinde değişiklik yapılmak üzere bir kanun teklifi hazırlayıp TBMM Başkanlığına sundu.

LAİKLİĞE YENİDEN SAĞLAM TEMEL
Tanal’ın kanun teklifinin gerekçesinde, “Bu kanun ile eğitim kurumlarının yasa dışı terör örgütleri, cemaatler, tarikatlar eliyle yürütülmesine, eğitim kurumlarını devletin gözetim ve denetiminde tutarak, çağdaş eğitim ve bilim esaslarına aykırı eğitim ve öğretim yerlerinin açılmasına engel olmak ve laik eğitim sisteminin yeniden sağlam temellere oturtulmasını sağlamanın” hedeflendiği belirtildi.

AÇANA, ÇALIŞTIRAN ÜÇ YIL HAPİS CEZASI
Tanal’ın sunduğu kanun teklifi, “kanuna aykırı olarak eğitim kurumu açanlara, bunları çalıştıranlara ve bu kurumlarda kanuna aykırı olarak açıldığını bildiği halde öğretmenlik yapanlara” altı aydan üç yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Gerçek Gündem

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)