adscode
adscode

KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ

KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ

KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

Kurucu: İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı

Rektör: Prof. Dr. Hasan Ali Karasar

Kuruluş tarihi: 2017’de üniversiteye dönüşen Kapadokya Meslek Yüksekokulu 2005 yılında kuruldu.

Bulunduğu il: Nevşehir ve İstanbul

Akademik birimleri: İktisadi ve İdari Bilimler, Beşeri Bilimler ile Mimarlık ve Tasarım olmak üzere 3 fakültesi, Sağlık Bilimleri ile Uygulamalı Bilimler olmak üzere 2 yüksekokulu, 1 enstitüsü ve 1 MYO bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 3.806

Akademik personel sayısı: 200

Burs olanakları: ÖSYS Burslarının yanı sıra Mesleki Eğilim, Tercih, Akademik Başarı, Sporda Başarı başlıkları altında burslar veren üniversite, doğum yeri veya ikamet adresi Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir veya Niğde olan öğrencilere yönelik Bölge Bursu ile şehit ve gazi çocukları, kardeş ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için farklı burslar veriyor.

Yurt olanakları: Toplam 300 yatak kapasiteli yurtları mevcut.

Öğrenci kulübü sayısı: 15

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 21 farklı yükseköğretim kurumla ikili anlaşmaları var.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Kapadokya Üniversitesi olarak Türkiye’yi 21. yüzyılda söz sahibi yapacak yeni nesil kamuoyu önderlerini yetiştirmeyi hedefliyoruz. Üniversite öğrencilerinin ufkunu genişletmek, dünyaya açılmalarına yardım etmek, yetişkin yaşamlarında tutunabilmek için ihtiyaç duyacakları farkındalık, merak, hayal gücü, yaratıcılık, özen, sorumluluk ve muhakeme gücü gibi temel hasletleri aşılamak, teşvik etmek ve derinleştirmek istiyoruz. Peki, neden Kapadokya’dayız?

“Çünkü salim kafayla eğitim verebilelim istiyoruz. Büyük şehirlerin gürültüsünden, trafiğinden, angaryasından uzak, asude bir ortamda akla odaklanalım, işimize yoğunlaşalım istiyoruz. Bizim işimiz, bilgilenmek ve bilgilendirmek. Büyülü güzelliklerinin yanı sıra medeni, incelikli, huzurlu Kapadokya. Turist kaynaması da bundan. Eğlenceli ama farfara değil, seçkin ama asık suratlı değil, edepli ama bağnaz değil… Hasılı akademik uğraşa mükemmelen elverir bir ortam”

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)