adscode
adscode

‘Kapanacaklar’ Tartışması Sürerken B Planı Hazırladılar

Başbakan Erdoğan’ın geçen yıl gündeme getirdiği dershanelerin kapatılması konusu yeniden açıldı. Hükümet yetkilerinden konu hakkında farklı açıklamalar gelirken, dershaneler de gerekli tedbiri aldı.

‘Kapanacaklar’ Tartışması Sürerken B Planı Hazırladılar
Kurslar

 

 

 


Başbakan Erdoğan’ın geçen yıl gündeme getirdiği dershanelerin kapatılması konusu yeniden açıldı. Hükümet yetkilerinden konu hakkında farklı açıklamalar gelirken, dershaneler de gerekli tedbiri aldı.

Dershane yöneticileri, dersha-nelerin kapatılması halinde tabela değiştirerek ‘özel etüt merkezi’ olarakhizmet verebileceklerini söylüyor. İlk olarak 2012’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği dershanelerin kapatılması konusu son günlerde yeniden tartışma konusu oldu. Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada 2012-2013 eğitim yılında dershanelerin kapatılacağını ya da fiziki şartları uygun olanların özel okula dönüşebileceğini söylemişti. Bu açıklamaların ardından 2012-2013 eğitim yılını da tamamlayan dershaneler için bir başka açıklamada Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan geldi. Dershanelerin kapatılması konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Nabi Avcı dershanelerin özel okula dönüşmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü, Meclis’in açılması ile birlikte böyle bir düzenlemeye gidebileceklerini söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise Nabi Avcı’nın aksine dersaneleri kapatma kararının ne Bakanlar Kurulu ne de Meclis gündeminde olduğunu söyledi. Bir yasal düzenleme olmadığına vurgu yapan Şahin, “Dershaneler kapatılmadı. Bazı istismarcılar, sanki dershaneler kapatılmış gibi bir hava vererek vatandaşı kandırabilir” dedi.

 


ÖZEL ETÜT MERKEZİ FORMÜLÜ

Tüm bu açıklamaların aksine dershane yöneticileri ve sahipleri dershanelerin kapatılamayacağını ifade ediyor. Türkiye’nin bir çok yerinde şubesi olan bir dershanenin yöneticisi şu ana kadar kendilerine resmi bir bilgi gelmediğini belirtti. Bir çok dershanenin özel okul olabilecek şartlara sahip olmadığını dile getiren yönetici, “Dershanelerin kapatılması için sınavların da kaldırılması gerekiyor. Ancak kapatılma durumu olursa dershane ismini değiştirip ‘özel etüt merkezi’ adı altında faaliyetlerimizi sürdürürüz” dedi. 
Bir başka dershanenin şube müdürü ise kayıtların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Velilerin de kendilerine sürekli sorular sorduğunu belirten şube müdürü, “Dershanelerin kapatılması söz konusu değil. Cadde üzerinde bir iş merkezinde faaliyetimizi sürdürüyoruz. Özel okul için şartlara uymuyoruz. Eğer bu konuşulanlar gerçekleşirse özel ders veren eğitim merkezi gibi hizmete devam edebiliriz. Bu da şu anki dershane sisteminden daha pahalı olabilir” dedi.



Haberin Devamı İçin Tıklayın!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)