adscode
adscode

‘’Kapanan Köy Okulları Fotoğraf Sergisi’’ Açıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa eski Milletvekili Kemal Demirel’in ‘’Taşımalı Eğitime Geçtikten Sonra Kapanan Köy Okullarının Son Hali’ konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

‘’Kapanan Köy Okulları Fotoğraf Sergisi’’ Açıldı
Etkinlikler
TBMM'de 22. ve 23. dönemleri CHP Bursa Milletvekili olarak görev yapan Kemal Demirel, 18 ilde 378 köyü dolaşarak çektiği kapanan okul fotoğraflarını ilk kez Bursa dışında Kırklareli’de ziyarete açtı.  




Ayrıca, sergide Kapanan köy okullarının tekrar açılması için imza kampanyası da başlatıldı.

Rektörlük Kültür Merkezi’nde yapılan açılışa Belediye Başkan Vekili Elmas Büyükdere, Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Recep Zengin ve davetliler katıldı.



Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Elmas Büyükdere, serginin çok anlamlı olduğunu belirterek ‘’ Bu anlamlı çalışma ile kanayan bir yaramız olan kapanan köy okullarına dikkat çeken eski Bursa Milletvekili Kemal Demirel’e teşekkür ediyoruz.  Sergisini ilk defa Bursa dışında bizim kentimizde sergiliyor. Buda sergiye başka bir anlam katıyor. Kendisine teşekkür ediyoruz’’dedi.

Sergiyi açan eski Bursa Milletvekili Kemal Demirel’de yaptığı konuşmada ‘’ Buraya gelerek beni yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Her şeyde tasarruf yapabilirsiniz. Ama eğitim, savunma ve sağlıkta tasarruf yapamazsınız.  Tasarruf yapmak için kapatılan okulları gezdim ve taşımalı sistemde ki eğitimin zorluklarını tespit ettim. Maalesef bugüne dek yaklaşık 15 bin okulumuz kapanmış durumda. Yine 850 bini aşkın öğrenci taşımalı sistemle eğitim görüyor. Bunun sonucu olarak da maalesef 70 öğrencimiz hayatını kaybetti. Biz, 1,2,3 ve 4. Sınıfların köylerinde eğitim görmesini istiyoruz’’ diye konuştu.
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)