adscode
adscode

Kapatılan okul sayısı 800'e ulaştı!

"Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar"dan haklarında işlem başlatılan 800'e yakın özel okulla ilgili kapatma kararı uygulandı.

Kapatılan okul sayısı 800'e ulaştı!
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, bakanlığa bağlı faaliyet gösteren ve "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar"dan haklarında işlem başlatılan 800'e yakın özel okulla ilgili kapatma kararı uygulandığını belirterek, "Yargı kararıyla kayyumlara devredilen okullar da ilave edildiğinde hemen hemen bu yapıya ait bütün okullar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kontrol altına alınmış olacak." dedi.

FETÖ'nün darbe teşebbüsünden önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan davada, yargı organlarıyla birlikte bu süreci yürüttüklerinin altını çizen Tekin, bu çalışma neticesinde 600 dolayında eğitim kurumunu, 250'ye yakın okulu kayyum sürecine yönelttiklerini aktardı.

Tekin, dün itibarıyla kayyuma devredilmeyen 524 özel okula sürekli kapatma cezası verildiğini belirterek, "Son olarak, başsavcılığın bu konudaki çalışmaları neticesinde 267 özel okul ile birlikte 800'e yakın özel okula kapatma kararı uyguladık. Yargı kararıyla kayyumlara devredilen okullar da ilave edildiğinde hemen hemen bu yapıya ait bütün okullar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kontrol altına alınmış olacak." bilgisini paylaştı.

Tekin, bu yapıyla bağlantılı okullarda çalışan toplam 27 bin öğretmenden 21 bininin çalışma ruhsatlarının dün itibarıyla iptal edildiğini söyledi.

Haklarında kapatma kararı verilen okullarla ilgili hükümetin kararları doğrultusunda karar alınacağını belirten Tekin, "Çünkü, sonuçta bu ülkenin milli servetiyle yapılmış, hayırsever katkılarıyla yapılmış okullar. Bu okulların boş kalması kimse tarafından kabul edilemez. Biz bu konuda hükümetimizin bize açacağı alanı bekleyeceğiz." diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)