adscode
adscode

Kar tatili, iyi mi, kötü mü?

Yabancı ülkelerde bir metrenin üzerinde kar yağıyor, okullar tatil edilmiyor. Bırakın oraları, Doğu ve Güney Doğu'da da durum farklı değil. Ama İstanbul'da 3 santim kar yağsa, kıyametler kopuyor.

Kar tatili, iyi mi, kötü mü?
Günün Yazısı
Peki niye? Dünyada kar yağan başka büyük kent mi yok?

Çok daha önemli tartışma konusu, kar tatilleri, çocuklarımızın yaşam mücadelelesini köreltiyor mu? 

Orta kuşağın üzerindeki anne, babalar, daha doğrusu dedeler, büyük anneler söze, bizim zamanımızda ne karlar yağardı, bu da kar mı diye başlar, şimdiki çocukların, her şeyden uzak tutulmasını doğru bulmazlar.

Kendilerine göre haklı yönleri var, hiç bir şey bu kadar kolay olmamalı ama bugünün koşullarının da, dünden çok farklı olduğunu kabul etmemiz gerekir.

Kar tatilleri, valiliklerin kontrolünde, yani istedikleri zaman okulları tatil edebilirler ama tatil edilen gün sayısı kadar, artı eğitim yapmaları gerekir, işte asıl sorgulanması gereken o. Çünkü, kar tatillerinin yarattığı boşluk doldurulmuyor. Oysa Temel Eğitim Yasası, eğitim süresinin 180 iş günü olduğunu ve bunun mutlaka tamamlanması gerektiğini öngörüyor...
Zaten dünyanın en kısa süresi bizde, bir de böyle ekstra tatiller ve yarım gün eğitim söz konusu olunca, eğitim sistemimiz niye yerlerde sürünüyor diye kabahatli aramaya hiç gerek yok. 

En büyük kabahatli Başkent Ankara'da. Ama hiç üzerine alınmıyor!..

Tekrar kar, kış meselesine dönecek olursak, şehirlerin kilitlenmesinin, biraz da yerel yönetimlerin beceriksizliğinden kaynaklandığını söylemek için alim olmaya gerek yok. Ne kentsel bir düzen var ne de alt yapı hizmetleri doğru düzgün işliyor...

Sonuçta gelinen nokta ise, sorun mu var, kapa okulu, kapa iş yerini, kapa kontağı iş bitsin kolaycılığı. Oysa o gelinen en son nokta olmalı!..

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)