adscode
adscode

'Karışık İşler' Oyunu Seyirciden Tam Not Aldı

FMV Işık Üniversitesi Tiyatro ve Müzikal Kulübü Öğrencileri ‘Karışık İşler’ Oyunu ile Seyirciden Tam Not Aldı.

'Karışık İşler' Oyunu Seyirciden Tam Not Aldı
Özel Okullar
Ünlü Amerikalı vodvil yazarı Margaret Mayo tarafından yazılan, yönetmenliğini Selin Dilmen Yıldırım’ın yaptığı ‘Karışık İşler’ isimli oyun, FMV Işık Üniversitesi Oditoryumunda tiyatro severlerle buluştu. Oyunu, FMV Işık Üniversitesi Tiyatro ve Müzikal Kulübü öğrencileri sahneledi. Öğrencilerin performansı devasa salonda izleyenleri büyüledi.

Karışık İşler adlı oyun eşinden korktuğu için masum yalanlar söyleyen genç bir kadının başına büyük işler açmasını ve bu yalanların esiri olmasını konu alıyor. Evliliğini kurtarmak için aile dostlarını aracı kılmak isteyen genç kadın, işleri iyice karıştırır. Tek çare ise evi terk eden kocasına bir bebek vermektir. Aile içi sıkıntıların göz önüne serildiği bu hikayede, eşinin kıskançlık krizlerinden kurtulmak için sürekli yalan söyleyen ve her yalanını bir başka yalanla saklamaya çalışan bir kadının neden olduğu olaylar dizisi, komik bir anlatımla sahneye aktarıldı.

2 perde halinde oynanan oyunda Işık Üniversitesi Tiyatro ve Müzikal Kulübü öğrencilerinin performansları göz doldurdu. Feyziye Mektepleri Vakfı yöneticileri, Işık Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrenci ve ailelerin katılımıyla tiyatro severler renkli bir akşam geçirdi.

“TİYATRO KAVRAMI TAMAMEN SEVGİ ÜZERİNE KURULU”

FMV Işık Üniversitesi psikoloji bölümü ikinci sınıf öğrencisi ve oyunun ana karakterlerinden birini canlandıran Efsane ECBİM; “Oyunda ana karakterlerden biri olan Kity’yi canlandırıyorum. Öyle ki oyun Kity’nin yalanları üzerine dönüyor. Karakter maalesef hastalıklı bir şekilde kronik olarak yalan söylüyor. Bu yalanların altında yatan birazda masumane bir tutku ile kocasını kaybetme korkusu. Belirtmeliyim ki canlandırdığım karakterle tamamen özdeşleştiğim bir nokta var; o da ne olursa olsun başını eğmemesi ve asla vazgeçmemesi. Bu özelliği karakteri bir süre sonra haksız olsa bile hep mücadele içine olmasına doğru sürüklüyor ve baskın olmasından dolayı diğer karakterleri de bir süre sonra kendi yalanlarına çekiyor. Tiyatro kavramı tamamen sevgi üzerine kurulu. Öyle ki okul ve derslerin paralelinde tiyatro ile ilgilenmek, emek harcamak başka türlü tanımlanamaz” diyerek tiyatro sevgisini vurguladı.

“HAYATI DENEYİMLİYORUZ”

FMV Işık Üniversitesi işletme bölümü son sınıf öğrencisi Tayfun TÜRKÜN; “Karışık işler oyununda William karakterini canlandırıyorum. William yalana karşı, karısını çok seven, aşık ve elbette çok sadık bir karakter. Birbirine aşık iki karakterin yalanlar ve doğrular çıkmazında çocuk arzularını sergileyen bir oyun ‘Karışık İşler’. Tiyatro eğlenceli ama bu eğlenceyi yansıtabilmek için kesinlikle disiplin gerekli. Okulumuzda tiyatro ile ilgili akademik bir bölüm olmamasına rağmen imkânlarımızın geniş olması ve eğitmenlerimizin bize verdiği destek, biz öğrenciler için bulunmaz bir nimet. Öğrenci kulüpleri ve üniversitemizin sunduğu imkanlar ile gerçek hayatı tüm çıplaklığı ile burada deneyimleyebiliyoruz” dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)