adscode
adscode

Kariyer Haftası’nda Türkiye’nin Önde Gelen 27 Hukuk Bürosu Öğrencilerle Buluştu

Kariyer Haftası’nda Türkiye’nin önde gelen 27 Hukuk Bürosu Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerine kendilerini tanıttılar.

Kariyer Haftası’nda Türkiye’nin Önde Gelen 27 Hukuk Bürosu Öğrencilerle Buluştu
Etkinlikler

Yeditepe Üniversitesi Kariyer Haftası kapsamında 27 hukuk bürosu Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde sunum yapıyor.

Türkiye’nin önde gelen hukuk bürolarının katıldığı oturumlarda deneyimli avukatlar kendi büroları hakkında bilgi vermenin yanı sıra tecrübelerini paylaşmakta, mezuniyet sonrasına ilişkin soruları cevaplamakta ve işe alım süreçlerini başlatarak öğrencilerin özgeçmişlerini toplamaktadır.

İlk gün, İzmir’de kurulan ve 1990 lı yıllarda İstanbul’a taşınan ve bir süre Yeditepe Hukuk Yüksek Lisans programında ders veren  Prof.Dr. Mahmut Birsel’in kurduğu Birsel Hukuk Bürosu yetkilileri öğrencilerle beraber oldu. Daha sonra  Baker & McKenzie ile işbirliği yapan Dr. İsmail Esin  ve ardından Paksoy hukuk büroları kendilerini tanıttı ve öğrencilerin sorularını yanıtladılar.  İkinci gün BTS, Bezen, Özbek hukuk bürolarını Hergüner, Bilgen ve Özeke ve YKK Yüksel, Karkın Küçük hukuk büroları izledi.
Hukuk büroları dışında, büyük şirketlerin hukuk bölümleri yetkilileri de genç hukukçuları tanımak ve kendilerini tanıtmak amacıyla Yeditepe Hukuk Fakültesi’nde idi. Garanti Bankası, Philips, DHL Forwarding firmaları  hukuk departmanları da çalışmaları hakkında bilgi verip ilgilenen öğrencilerin özgeçmişlerini topladı.

Önümüzdeki günlerde Moroğlu & Arseven, Karakaya, Egemenoğlu, Bener Hukuk Büroları öğrencilerle birlikte olacak. ELİG, GSC, Akol (White& Case), Herdem, Köksal, Yalçın, Tolgar & Tüfekçi, Gün, Eryürekli, Gökçe, Erdem&Erdem, Ketenci hukuk büroları yanında Yeditepe Üniversitesi kadrolu öğretim üyeleri Prof.Dr. Duygun Yarsuvat, Prof. Dr. Köksal Bayraktar tarafından kurulan Yarsuvat Hukuk Bürosu ile Köksal Hukuk Bürosu elemanları Yeditepe Hukuk Fakültesi’nde öğrencilerle beraber oldular. Baker & McKenzie  firması ile işbirliği yapan Esin hukuk bürosu yöneticisi Dr.İsmail Esin, üç yıldır Yeditepe’de  International Business Transactions dersini verirken   Türkiye’nin en büyük hukuk bürolarından Hergüner, Özeke nin kurucularından Av.Dr. Ender Özeke Yeditepe’de son on yıldır Yeditepe’de ders vermektedir. Çağa & Çağa Hukuk bürosu yöneticilerinden merhum Av. Barbaros Çağa’ nın da uzun yıllar Yeditepe Hukuk Yüksek Lisans programında ders verdiğini belirten öğrenciler kendisini rahmetle andılar.

Bir hukuk bürosu yetkilisi “üniversite giriş puanlarına göre yapılan sıralamanın yanıltıcı olduğunu”, Hukuk Fakülteleri sıralamasını (ranking)  yapan U.S. News and World Report yayın organı, LSAT- hukuk fakültesine girişte alınan sınav sonuçlarına sadece % 20 ağırlık verirken, o fakülte mezunlarının  mezun olduktan iki ay, altı ay, bir yıl içinde yüzde kaçının iş bulduğunu veya iş bulamadığını  belirleyip ona göre puanlamaktadır” diyerek Amerikalı öğretim üyeleri tarafından yoğun İngilizce hukuk dersleri veren Yeditepe Hukuk Fakültesi’ne büyük önem verdiklerini ifade etti.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)