adscode
adscode

Kariyer Panayırı 2015’te 9 üniversitede öğrencilere ilham verecek

PERYÖN’ün düzenlediği ve bu yıl dokuzuncusu yapılan Kariyer Panayırı 9 ilde 9 üniversitenin öğrencileriyle buluşuyor.

Kariyer Panayırı 2015’te 9 üniversitede öğrencilere ilham verecek
Etkinlikler
Ayaydın Miroglio Group’un ulaşım, Metro Cash&Carry Türkiye’nin etkinlik sponsorluğunu üstlendiği Kariyer Panayırı’nın ilk etkinliği, 24 Şubat’ta Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleşti. 8 yılda 26 ilde 3 bini aşkın üniversite öğrencisine ulaşan ve kişisel kariyer planlamaları yolunda yeni ufuklar açan Kariyer Panayırı, farklı üniversitelerde öğrencilerle buluşmaya devam edecek.

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği’nin (PERYÖN) düzenlediği ve bu yıl dokuzuncusu yapılan Kariyer Panayırı’nda gençler iş dünyasının deneyimli isimleriyle buluşmaya devam ediyor. PERYÖN tarafından düzenlenen Kariyer Panayırı, bugüne kadar 26 ilde 3 bini aşkın öğrenciye ulaştı.
2015’te Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarını kapsayan Kariyer Panayırı kapsamında Sakarya Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ziyaret edilecek. Türk hazır giyim sektörünün saygın ve köklü firması Ayaydın Miroglio Group’un ulaşım sponsorluğunu, dünya çapında en ucuz fiyatlı ve en bol çeşitli ürünleri tüketiciye sunan alışveriş mağazaları zinciri Metro Cash&Carry Türkiye’nin etkinlik sponsorluğunu üstlendiği Kariyer Panayırı’nın ilk etkinliği 24 Şubat’ta Sakarya Üniversitesi’nde yapılacak.
24 Şubat’ta Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenecek Kariyer Panayırı’nda, Faveo Danışmanlık Genel Müdürü Barış Gül, Gittigidiyor Bilgi Teknolojileri İK Müdürü Murat Yüksel, Ford Otosan İK Direktörü Nursel Ölmez Ateş, Ayaydın Miroglio Group Eğitim Şefi Zeynep Kaptan gençlerle bir araya gelerek iş dünyası hakkında merak ettikleri konular hakkında bilgi ve deneyimlerini aktaracaklar.
Kariyer Panayırı’ndan ilham aldı, 2 yılda 2 milyon lira ciroya ulaştı
Kariyer Panayırı binlerce üniversite öğrencisine kişisel kariyer planlamaları yolunda yeni ufuklar açtı. Bu öğrencilerden biri 25 yaşındaki genç ve başarılı girişimci Alper Çakıroğlu. Çakıroğlu İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğrenciyken başladığı çalışma hayatına 2012’de kurduğu Pinaps Reklam ve Organizasyon’da devam ediyor. Çakıroğlu üniversitelere ve genç yeteneklere ulaşmak isteyen şirketlere yönelik üniversite aktiviteleri organize eden Pinaps ile iki yılda 12 kişilik çalışan kadrosuna ve 2 milyon liranın üzerinde bir ciroya ulaştı. Şirket 5 yıldan bu yana Kariyer Panayırı’nın da organizasyonunu üstleniyor. Çakıroğlu, 2015 itibarıyla ortağı olduğu Park Reklam Baskı Çözümleri ile de şirketlere iç ve dış mekanda giydirme, mağaza ve şirket için tanıtım materyalleri baskıları vb. hizmetler sunuyor.
Çakıroğlu, ilk kez öğrenci olarak 2009’da katıldığı Kariyer Panayırı etkinliğinin ve PERYÖN’ün hayatının kırılma noktası olduğunu söylüyor: “Kariyer Panayırı’nın çok değerli ve anlamlı bir yeri var hayatımda. Beni en çok etkileyen şey organizasyon ve ismiydi. İstanbul’da okumama rağmen, böyle büyük bir organizasyonda, birçok şirket standı ve şirketlerden gelen üst düzey yöneticiyi bir arada görmemiştim. Bana asıl ilham veren buydu. Organizasyonunun nasıl yapıldığı, bunca şirketin nasıl bir araya getirildiği gibi işin arka planını oluşturan detayları merak ettim. Şirketlerin yöneticileriyle tanıştım. Hepsi benim için bir ilkti ve inanılmaz derecede etkileyiciydi. Panayır, bana birçok noktada çok farklı bakış açıları kazandırdı. ‘Okulda kulübümüzle diğer kulüplerden farklı olarak neler yapabilirim, nasıl daha büyük işler yapabilirim’ diye düşündürdü. Şirketlerle tanışmak, onları organizasyonlara davet etmek, etkinliklerini yapmak gibi iş fikirleri geliştirdim. Kendimi bu işe adamamda, şu andaki mevcut şirketimin bugünlere gelmesindeki en büyük rol, o gün katılmış olduğum Kariyer Panayırı’ydı. Kariyer Panayırı gibi bir etkinliği hayata geçirdikleri için PERYÖN’e çok teşekkür ediyorum.”


Etkinlik Takvimi
· 24 Şubat - Sakarya Üniversitesi, Sakarya
· 27 Şubat - Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya
· 4 Mart - Çankırı Karatekin Üniversitesi, Çankırı
· 6 Mart - Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Çanakkale
· 16 Mart – Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon
· 26 Mart - Fırat Üniversitesi, Elazığ
· 9 Nisan – İnönü Üniversitesi, Malatya
· Trakya Üniversitesi, Edirne
· Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep
PERYÖN Kariyer Panayırı ile ilgili güncel tarihler ve ayrıntılı bilgi için: www.peryon.org.tr/index.php/etkinlikler/kariyer-panayiri

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)