adscode
adscode

Kariyer ve kişisel gelişimde Eylül bir fırsat!

Eğitim ve kariyer planı için Eylül ayı bir fırsat. Yaz tatilini geride bırakan öğrenci, çalışan ve işverenler yoğun bir döneme daha giriyor.

Kariyer ve kişisel gelişimde Eylül bir fırsat!
Üniversite
Uzmanlar gerek kişisel gerek ise mesleki gelişim için kişilerin planlama yapmaları gerektiğine dikkat çekerek önemli hatırlatmalarda bulunuyorlar.

Üç aylık yaz tatilinin ardından yeni bir dönem başlıyor. Öğrenciler için eğitim, çalışanlar için de işte zorlu bir döneme giriliyor. Birçoğu yeni dönemde kariyer, eğitim ve iş planlamalarını yapıyor. Mesleki ve kültürel anlamda kendini geliştirmek isteyenler için Eylül ayı kaçırılmayacak bir fırsat. Birçok alanda eğitim bu ayda başlıyor. Uzmanlar eylül ayının iyi değerlendirilmesi gerektiğini hatırlatıyor.





Başarı için kişisel gelişim şart
Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk işte ve eğitimde kendini geliştirmek isteyen, kariyer planlaması yapan kişilere önemli paylaşımlarda bulunuyor. Yaz döneminde birçok kişinin dinlenirken hayatın bir başka yüzüyle, eğitimli insanla, eğitimsiz insanın hayatın içindeki yerini görme fırsatı da elde ettiklerini vurgulayan Öztürk, yaşamda başarılı olmak için bireylerin kişisel gelişimlerini önemsemesi gerektiğini belirtiyor.

Kişi önce kendini tanımalı
‘Önce kişisel gelişim’ diyen Öztürk, bireylerin mutlaka sertifikalı eğitim programlarına katılarak kendi gelişmişliğini sağlamaları gerektiğini kaydediyor.
Kişilerin yaşama dair planlama yaparken zayıf ve güçlü yanlarını tespit etmesi gerektiğinin altını çizen Öztürk, ancak bu şekilde olumsuz noktaların ortadan kaldırıp, güçlü yanların daha çok geliştirilmesinin mümkün olabildiğini belirtiyor.

Kişisel gelişimle güçleniriz
Kişilerin iş hayatlarında yarışacağı rakiplerin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Öztürk, rakiplerin iyi analiz edilerek kişinin bu noktada mücadele yetkinliğine ulaşması gerektiğini ifade ediyor. Öztürk zayıf yanların eğitim programlarıyla güçlü hale dönüştürmenin mümkün olduğunu dile getiriyor.

Kişisel gelişim mutlu yaşamın anahtarı
“Unutulmamalıdır ki bireylerin daha mutlu daha verimli yaşamaları performanslarını etkileyen engelleri aşmaları ile mümkündür. Üniversiteyi bitirmek yetmiyor, iki üniversite, yüksek lisans, birkaç dil vb. Tüm yan dallarla bu kişisel gelişimini doygun ve üretebilir duruma getirmelidir. Bunun için de üniversitelerin, sürekli eğitim merkezleri birçok sertifikalı eğitim programları düzenlemektedir ve buralardan istifade edebilir.”

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)