adscode
adscode

Kars'lı küçük oyuncuları Berlin heyecanı sardı

65. Berlin Film Festivali'nin Generation bölümünde Kristal Ayı ödülü için yarışacak Faruk Hacıhafızoğlu'nun yönettiği 'Kar Korsanları' filmin başrollerinde yer alan üç küçük oyuncuyu Berlin heyecanı sardı.

Kars'lı küçük oyuncuları Berlin heyecanı sardı
Kültür Sanat
Dünyanın en önemli sinema etkinliklerinden 65. Berlin Film Festivali’nin Generation bölümünde dünya prömiyeri yapacak ‘Kar Korsanları’ filminin yönetmeni Faruk Hacıhafızoğlu’nun yanı sıra filmin başrolünde yer alan Karslı küçük oyuncular Taha Tegin Özdemir, Yakup Özgür Kurtal ile Ömer Uluç seyahat arama motoru Skyscanner’ın ulaşım desteğiyle Berlin’e gidecek. Üç çocuğun evlerini ısıtabilme uğruna kömür bulmak için verdikleri mücadeleyi, 12 Eylül darbesinin gölgesinde, Kars’ın benzersiz atmosferinde, şiirsel bir görsellikle izleyiciye aktaran ‘Kar Korsanları’nın dünya galası 7 Şubat saat 10.00’da Haus der Kulturen der Welt Kino1 sinemasında yapılacak.

Babası Almanya’da işçi olarak çalışan yönetmen Faruk Hacıhafızoğlu, Kars’ta doğdu ve büyüdü. Ziraat Mühendisliği eğitiminin ardından kendi çabasıyla İngiltere’ye giden ve Westminister Üniversitesi’nde Medya Pratikleri eğitimi alan yönetmen aynı zamanda fotoğrafçı ve belgeselci olarak çalışıyor. Kendi çocukluğundan esinlenerek çektiği ‘Kar Korsanları’, Kars’la bağını hiç koparmayan yönetmenin ilk filmi. Filmin başrollerinde Kars’ın ve tamamına yakını yöre halkı arasından seçilmiş üç küçük oyuncunun yer alması Kars halkının filmi daha çok kucaklamasını sağladı.

Berlin Film Festivali’nin ardından pek çok uluslararası ve ulusal festivalde gösterilecek Kültür Bakanlığı destekli ‘Kar Korsanları’nın Türkiye galası ise Kars’ta gerçekleştirilecek.

EFM (European Film Market), “KAR KORSANLARI” GÖSTERİM BİLGİLERİ
8 Şubat 2015, 18:40 CinemaxX 10
13 Şubat 2015 17:15 CinemaxX 2

radikal

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)