adscode
adscode

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ

...

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Seyit Aydın
Kuruluş tarihi: 2006
Bulunduğu il: Kastamonu
Akademik birimleri: Eğitim, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar ve Tasarım, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, İletişim, Mühendislik ve Mimarlık, Orman, Su Ürünleri, Turizm, Tıp, Veteriner, Fazıl Boyner Sağlık Bilimleri olmak üzere 13 fakültesi, 3 enstitüsü, 3 yüksekokulu, 13 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 29.138
Akademik personel sayısı: 750 akademik personeli var.
Yurt olanakları: Üniversite kampüsünde KYK’ya bağlı yurt, kampüs dışında çok sayıda KYK’ya ait ve özel yurtlar bulunmakta.
Öğrenci kulübü sayısı: 110 topluluk, 10 kulüp, 2 öğrenci temsilciliği var.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Türkiye ve dünyadaki üniversiteler arasında seçkin bir yer edinmeyi hedefleyen üniversitemiz 5467 sayılı Kanunla 1 Mart 2006’da kurulmuştur. Yakın dönemde kurulmuş olmasına rağmen üniversitemiz, başta bilimsel alan olmak üzere sosyal, kültürel, fiziki ve sportif alanlarda da atılımlar yaparak “Gelişen Genç Üniversite” olduğunu ispatlamaktadır.
Üniversitemiz iki kampüsten oluşmakta. Ana kampüs, Daday Yolu 3. kilometrede, 237 hektarlık alanda kurulu “Kuzeykent Külliyesi”dir. Diğer kampüste ise Eğitim Fakültesi ve uygulama anaokulu hizmet vermekte. Kampüs alanımızda 4 adet konferans salonu, 1 tanesi Eğitim Fakültesi Kampüsü’nde 2 tanesi de Kuzeykent Kampüsü’nde olmak üzere 3 adet kapalı spor salonu, 2 kondisyon salonu, 1 UEFA kriterlerine uygun futbol sahası ve atletizm pisti, açık spor sahaları, merkezi ve öğrenci laboratuvarları, araştırma ve inceleme gemisi, 2 sosyal tesis, Uygulama Anaokulu, Kastamonu Üniversitesi Özel Okulları, Cide Uygulama Oteli bulunmakta.
Üniversitemizde İngilizce hazırlık eğitimi verilmektedir. Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından verilen eğitim Turizm Fakültesi için zorunlu, diğer bölümlerimiz için ise isteğe bağlı olarak yürütülmekte. Ayrıca yurt dışından gelen öğrencilerimiz için Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) Türkçe eğitimi verilmekte.
Üniversitemizde tiyatro, tarih, müzik, fotoğrafçılık, çevre gibi farklı alanlarda aktif faaliyet gösteren öğrenci kulüplerinin etkinlikleri gün geçtikçe artmaya devam etmekte. Üniversitemizin ABD, Arjantin, Portekiz, Kırgızistan, Kazakistan, Filipinler, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerdeki 92 üniversite ile ikili protokol anlaşmaları bulunmaktadır. Bu protokollerimiz çerçevesinde Meslek Yüksekokullarımızdan mezunlar, ikili protokolün olduğu dünyadaki üniversitelerde lisans tamamlama, lisans mezunu öğrencilerimiz de yüksek lisans eğitimi alma imkânına sahipler. Yapılan anlaşmalarda beraber araştırma yapma, ortak proje yürütme, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi de yer almakta. Ayrıca üniversitemizin ülkemizdeki 84 üniversite ile Farabi değişim programı çerçevesinde protokol anlaşması, 65 Avrupa üniversitesi ile de Erasmus çerçevesinde öğrenim görme, staj ve öğretim üyesi hareketliliği kapsamında anlaşması bulunmakta. İşbirliği protokolü imzaladığımız üniversiteler ile Erasmus ve Farabi anlaşmalarımızın bulunduğu üniversiteler arasına yenilerini hızla ekleyecek olan üniversitemiz, ‘Dünya Üniversitesi’ olma yolunda ilerlemekte. Yeni kurulacak fakülte, enstitü, yüksekokul ve araştırma merkezleri ile üniversitemiz ilerleyen zamanlarda öğrencilerine sunacağı eğitim imkânlarını sürekli çeşitlendirmeye ve geliştirmeye devam edecektir. Üniversitemiz, üniversite hayatının karmaşa ve stresten uzak sağlıklı bir biçimde doya doya yaşanabileceği teorik eğitimin pratiğe rahatlıkla dönüştürülebileceği, akademisyen-öğrenci iletişiminin en üst seviyede olduğu, mensubu ve mezunu olmaktan gurur duyacağınız dinamik bir üniversitedir.
İletişim bilgisi: www.kastamonu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)