adscode
adscode

Kavgacı öğrencileri şampiyon yaptı

Kayseri’de Fevziye Mollaoğlu İlköğretim Okulunun Müdürü ve Kick Boks İl Temsilcisi Yaşar Kurt, okulda dövüşmeyi seven öğrencileri spora yönlendirdi.

Kavgacı öğrencileri şampiyon yaptı
Eğitim
Kayseri’de Fevziye Mollaoğlu İlköğretim Okulunun Müdürü ve Kick Boks İl Temsilcisi Yaşar Kurt, okulda dövüşmeyi seven öğrencileri spora yönlendirerek 20 Türkiye Şampiyonu ve 90'ın üzerinde öğrencinin Türkiye genelinde dereceye girerek madalya kazanmasına, 5 öğrencinin de Beden Eğitimi Öğretmenliğini kazanmasına vesile oldu.

2004 yılında sınıf öğretmeni olarak Kazım Karabekir Mahallesi'nde bulunan Fevziye Mollaoğlu İlköğretim Okulunda göreve başlayan Yaşar Kurt, burada sorunlu diye tabir edilen ve sürekli kavga eden öğrenciler için okulda dövüş sporları kursu başlattı.

Okulda ilk olarak izcilik, satranç gibi faaliyetler yaptıklarını ama bu faaliyetlerin öğrenciler için uygun olmadığını söyleyen Kurt, “2004’te bu mahallede öğretmen olarak göreve başladığımda birkaç tane branş vardı. İzcilik, satranç gibi faaliyetler vardı fakat bunlar bu mahalleye uygun değildi. Sonra çocukların neler yaptıklarına baktık. Çocukların dövüşü, kavgayı çok sevdiklerini gördük. Ben daha önceki yıllarda mücadele sporlarında uzun süre çalışmıştım. Dövüş sporlarıyla ilgili, bir şey yapmayı düşündük” dedi.

Sınıfında bulunan öğrencilerin çok kavga ettiklerini belirten Kurt, “Çocuklara bir şey diyemiyorduk. Bununla ilgili bir şey yapmayı düşündük" diyerek, okulun bodrum katını spor salonuna çevirdiklerini ve burada kurs vermeye başladıklarını anlattı. Müdür Kurt, "Bazı çocukları gördüğümde yeteneklerini anlama şansım oldu. Şuan dünya şampiyonu olan bir öğrencimi gördüğümde dünyada Türkiye’yi temsil edebilecek bir yapıda olduğunu söyledim. Bu öğrencimiz iki defa milli, takım yarışmalarına katılıp birinde dünya ikincisi oldu. Başka bir kız öğrencimiz vardı. Bu öğrenci ders çalışmaz, okula zamanında gelmez ve sürekli kavga ederdi. Onu da spora kazandırdık ve şuanda bu öğrencimiz de Avrupa ikincisi oldu. Bizim bu çocuklardaki en büyük sıkıntımız ailesinin ve çevresinin etkisiyle okula devam ettirme konusu oldu” diye konuştu.

BUGÜNE KADAR 100’ÜN ÜZERİNDE SPORCU YETİŞTİRDİ
Bugüne kadar 100’ün üzerinde sporcu yetiştirdiğini dile getiren Kurt, şunları söyledi:

”Bugüne kadar burada yaklaşık Türkiye şampiyonu olan 20 öğrenci, 90’nın üzerinde de Türkiye madalyası olan ve 5 tane de beden eğitimi öğretmenliğinde okuyan öğrenci yetiştirdik. Bu çocukları sadece ben spor konusunda takip etmiyorum. Bu okula başlayıp da son sınıfa gelen öğrencilerin eğitimini devam ettirip ettirmeyeceğini de takip ediyorum ve ulaşabildiğim çocuklara yardım ediyorum. İlk olarak çocuklarımızın hayatını takip ediyoruz. Akşam öğretmenlik yaptığım okuldan çıktıktan sonra eve uğramadan buraya geliyorum. Bu çocukların emeğinin karşılığını, döktükleri teri bir kenara atmamak adına çalışıyoruz. Milli takımda yarışmaları, İstiklal Marşının okutulması, bir şeyler kazanmaları, ileride bir öğretmen olarak meslektaş olarak yanıma gelmeleri çok ayrı bir duygu. Buranın şimdiki haline gelmesi hiç kolay olmadı. Çünkü sadece bir gün çalışmamıza izin verilen zamanlar oldu, mahalleden farklı tepkiler gösteren insanlar oldu fakat bunun altından kalktık. Velilerde öğrencilerin başarılarını görünce bize destek olmaya başladılar.”

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)