adscode
adscode

Kayıt Maratonu'nda Çok Önemli Hafta!

Yılan hikayesine dönen kayıt sürecinde, çok önemli bir haftaya daha giriyoruz.

Kayıt Maratonu'nda Çok Önemli Hafta!
Günün Yazısı
Yarından sonra, fen ve anadolu liseleriyle kolejlerde, artık gerçek kontenjan açıkları ortaya çıkacak, üniversite sınav sonuçları da yani kimin nereyi kazandığı da yine önümüzdeki ihafta içerisinde açıklanacak.

Özel Türk ve yabancı okullarda, bugün başlayan  2. ön kayıt d önemi,17 Ağustos'a kadar devam edecek. Ön kayıt yaptıran öğrencilerin kesin kayıtları ise 18 ve 19 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. 19 Ağustos saat 15.00 itibariyle kontenjanın dolmaması ve ilan edilecek açık kontenjanın artması durumunda aynı gün ön kayıt sıralama listesinden öğrenci kaydı yapılıp yapılmamasına veya ertesi iş gününe bırakılmasına okul yönetimi karar verecek.

Okullar 19 Ağustos'ta saat 17.00'de kayıt durumlarını inceleyerek 3. ön kayıt dönemi için açık kontenjanlarını ve yeni taban puanlarını web sayfalarında ilan edecekler. Son kayıt döneminde Sınav Komisyonu okullardan aldığı bilgileri değerlendirerek, 5 Eylül 2011 tarihinden itibaren yapılacak kayıtlarla ilgili esasları okullara ve velilere duyuracak.

Anadolu liselerinde de 2. yedek kayıtları bugün yapılmaya başlanacak. 19 Ağustos'a kadar devam edecek 2. yedek kayıt dönemi sonrasında Anadolu liselerinin açık kontenjanları ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinde yer alan e-Okul bölümünden il il girilerek görülebilecek. Yedek kayıt dönemi 26 Ağustos'a kadar devam edecek.

Düz liseler için de kayıtlar, 26 Ağustos'a kadar devam ediyor.

Üniversite adaylarının sabırsızlıkla bekledikleri LYS sonuçları ise 19 Ağustos'ta açıklanacak

Bu süreçle ilgili tüm ayrıntıları, bugüne kadar olduğu gibi en hızlı ve en doğru şekilde yine egitimajansi.com'dan izleyebilirsiniz...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)