adscode
adscode

Kayıt skandalı!

Biz TEOG’la uğraşırken, SBS’de tam anlamıyla bir “skandal” yaşandı.

Kayıt skandalı!
Milliyet Diyalog
Lise ara sınıf nakillerinde, hiç kimsenin haberi olmadan taban puan sınırının kaldırılması ve aynı gün kayıtların yapılması, bu son dakika değişikliğinden haberdar olanlara büyük şans doğurdu. Bazı öğrenciler, kendi puanlarından 100 puan daha yüksek olan okullara nakil yaptırdı! Gelişmelerden daha sonra haberdar olan veliler ise çılgına döndü...
Bunun böyle olacağı çok önceden belliydi. Ama hiç olmazsa, herkese haber verilebilirdi...
MEB hataları düzelteyim dedikçe, yeni hatalar yapıyor. Bu da velileri deli ediyor. Örnek mi istiyorsunuz, alın size örnek. Ama ne olur sinirlenmeyin, çünkü sinirlendiğinizle kalırsınız.
Eminim ki pek çok veli çoktan yargı yoluna gitmiştir.
Ve yine eminim ki yargı da artık eğitim davalarına bakmaktan bıkmıştır!

Büyük haksızlık
“Biz hepimiz TEOG’la, 9. sınıf yerleştirmeleriyle meşgulken, cuma günü öğleden sonra liselerin 10. ve 11. sınıf öğrencileri, sınıflarından bazı öğrencilerin 2013 SBS puanları düşük olmasına rağmen, taban puanları çok yüksek okullara nakil gittiklerini öğrenince şoka girdiler.
Israrla bu seneki 9. sınıfların eylül sonundan sonra 10., 11. ve 12. sınıflara okula en son giren öğrencinin puanına göre (okul taban puanı) nakillerin yapılabileceği yazılıp-çizilip ilan edilmesine rağmen; 13 Eylül 2014 Cumartesi günü Resmi Gazete’de yayımlanan Ortaöğrenim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik gereği okullara nakil için taban puan uygulaması kaldırılmıştı.
Artık öyle bir hale geldik ki Resmi Gazete’deki yönetmelikleri bile takip ediyoruz. Yönetmelikten haberimiz var, okuduk bile ama bir noktaya kadar. Tamam yönetmelik yayımlandığı gün yürürlüğe girer ama kimseye duyurmadan ilan etmeden yangından mal kaçırır gibi el altından dilekçeler alınarak nakiller gerçekleş- tirilmiştir.
Ankara’daki bazı okulların 10. sınıf taban puanı durumu aşağıdadır.
Atatürk Anadolu Lisesi, 474 puan iken 457 puanla nakil almış.
Yine Gazi Anadolu Lisesi, 469 iken 454;
Alpaslan Anadolu Lisesi, 399 iken 289;
Etimesgut Anadolu Lisesi, 415 iken 309;
Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi, 465 iken 418;
Batıkent Anadolu Lisesi, 364 iken 247 puan ile nakil almış. Yukarıya sadece okulların bazılarının     puanları çıkarılmıştır. Ama görüleceği üzere bir senedir örneğin Atatürk Anadolu Lisesi’nin önünde 473 puanla, Batıkent Lisesi’nin önünde 363 puanla, yani sadece 1 puan hatta yarım puanla nakil beklerken, büyük ihtimalle, el altından haberdar edilen ve bu hafta nakil başvurusunda bulunan öğrenciler, yukarıda da görüleceği üzere 50-110 puan düşük puanla yerleştirildi. Yazık değil mi, yarım puanla bir puanla nakil için bekleyene? Ne değeri kaldı? Geçen sene durmadan çalışıp SBS’de yüksek puan alıp Anadolu lisesine girenlerin bir sene sonra yanına kendinden 150 puan düşük puan almış öğrenci de geliyorsa, 3 sene boyunca çalışmanın ne anlamı kaldı? İnsanın  aklına ister istemez birilerinin çocuğunu yerleştirmek için bunu yaptıkları geliyor. Yok yapmazlar diyorsanız, hiç de öyle gözükmüyor...”

Yazının devamı için tıklayınız !

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)