adscode
adscode

Kayıtlara Devam mı? Yoksa Tamam mı?

Veliler gerçekten öfkeli! MEB, meslek liselerinde kayıtlara devam kararı alırken, anadolu liselerinde dondurdu. Gerekçe de okulların açılması. Sanki meslek liseleri açılmıyor!

Kayıtlara Devam mı? Yoksa Tamam mı?
Günün Yazısı


Bu yüzden tıpkı meslek liselerinde olduğu gibi, anadolu liselerinde de önümüzdeki hafta kayıtlara devam edilmelidir. Ama bu arada nakiller de unutulmamalıdır.

Bu bizim dileğimiz değil, velilerin isteği.

Madem, siyaset hizmet makamı, o zaman halkın sesine kulak vermelidir.

Bizim sesimize kulak vermiyorlar belki onlara verirler!

İşte o seslerden birisi:

Abbas Bey merhabalar

Bugünkü yazınızı okudum ve bu nedenle size yazma ihtiyacı hissettim. Ben de sizin bugünkü yazınızdaki öfkeli velilerden biriyim.. 14 yaşındaki kızım tam 3 yıldır SBS denen saçma sapan bir sistemle uğraştı. 3 yıl boyunca dershaneye giderek başarı oranını arttırmak için uğraştı. 4-5-6-7-8-. sınıfların ortalaması 93.’le mezun oldu. Yani okulda başarılı bir öğrenciydi. Ancak sınav stresi nedeniyle  ancak 447.569 ortalama ile bir anadolu lisesi kazanabildi. Durum bu iken kazandığı okuldan mutlu olmadı. Fakat ORTADA KALMAMASI İÇİN evimize yakın olan okulların birini yazdık ve sonuçta oraya kayıt yaptırmak zorunda kaldık.

 

Abbas bey sizin de çok iyi bildiğiniz gibi bu çocuklar yarış atı gibi yıllardır koşuyorlar. Durum bu iken, tıpkı borsa gibi bir kayıt sistemiyle, dakika dakika internetteki e-okul sitesinden takip etmek durumunda kaldılar..  İstedikleri okulda kaç boş var? gelen oldu mu? diye sürekli bir takiple bugüne geldik.

Bugün itibariyle sonuç:

Neredeyse hiçbir öğrenci kazandığı okuldan mutlu değil.. Okullarda birçok açık var.. Anadolu liselerinin önü hala bekleyen öğrencilerle dolu ve bakanlık “öğrenci kayıtları bitmiştir” şeklinde bir açıklamayla herkesi şoke etti.

Şimdi sorarım size? Çocukluğunu bu saçma sistemde ders çalışarak geçiren bu çocuklar anadolu liselerinde bu kadar açık varken acaba bu okullara girmeyi hak etmiyorlar mı? 447.569 puan alan bir öğrenci istediği okuldaki son kayıt puanı olan 447.800 civarı bir puana bu kadar yakınken ve bu okulda da 15 öğrenci açığı varken neden istediği anadolu lisesine giremez? Her yıl öğrencileri adeta bir deneme tahtası yapan Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevi nedir? Öğrencilerin daha iyi bir eğitim alabilmesi için gerekli düzenlemeleri yapması mı yoksa eğitimi daha karmaşık bir hale getirmesi mi?

Abbas Bey sizden ricamız eğitim konularında uzman bir gazeteci olarak konunun üzerine BU SORUN ÇÖZÜLÜNCEYE KADAR gitmeniz.. Bukonuda gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyoruz..

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)