adscode
adscode

Kayıtları Silinen Öğrencilerden Rekor Tazminat

Ege Üniversitesi’ne yedek listeden okula alındıktan yaklaşık 32 gün sonra kayıtları silinen 22 öğrenci rekor tazminat davası açtı.

Kayıtları Silinen Öğrencilerden Rekor Tazminat
Eğitim
İzmir Ege Üniversitesi (EÜ) Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu’nda, okul kayıtları silindiği iddiasıyla mağdur olduklarını belirten 11’i bayan 22 öğrenci, üniversiteye karşı 4 milyon 200 bin TL’lik tazminat davası açtı. Açtıkları davayı kaybeden öğrenciler, şimdi konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.

İzmir Ege Üniversitesi’nde, Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu’nda yedek listeden okula alındıktan yaklaşık 32 gün sonra kayıtları silindiği iddia edilen 11’i bayan 22 öğrenci, yeniden okula dönebilmek için İzmir İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Aynı gerekçe ve aynı avukat tarafından açılan davaya bakan dört ayrı mahkemeden ikisi öğrencileri haklı bulurken, iki mahkeme olumsuz yönde karar verdi.

DAVAYI KAZANAN 12 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI

Davayı kazanan 12 öğrenci okula dönerek kayıtlarını yeniden yaptırdı. Aynı gerekçelerle davayı açmalarına karşın mahkeme tarafından haksız bulunan ve kayıtları yapılmayan 10 öğrenci ise bir üst mahkeme olan Danıştay’a başvurdu. Üniversite idaresi de, kayıtlarını yaptıran 12 öğrenciyle ilgili Danıştay’a itirazda bulundu.

DANIŞTAY ÖĞRENCİLERİ HAKSIZ BULDU

Açtıkları davayı kaybeden öğrenciler ile okul idaresinin itirazını değerlendiren Danıştay, öğrencileri haksız buldu. Okula kaydını yaptıran 12 öğrenci ile davayı kaybeden 10 öğrenci, Danıştay’ın bu kararı ile bir kez yıkıldı. Öğrencilerin avukatı İzzet Öztürk, Danıştay’ın olumsuz karar vermesi üzerine konuyu Anasaya Mahkemesi’ne taşıdı.

ÖĞRENCİLERDEN OKULA REKOR TAZMİNAT DAVASI

Umutlarını Anayasa Mahkemesi’ne bağlayan 22 öğrenci, kendilerini mağdur ettiklerini iddia eden Ege Üniversitesi İdaresi’ne karşı kişi başına 100 bin maddi, 100 bin manevi olmak üzere 4 milyon 200 bin TL’lik tazminat davası açtı. Müvekkilleri ile ailelerin maddi ve manevi olarak bu olaydan zarar gördüklerini belirten öğrencilerin avukatı İzzet Öztürk, Anayasa Mahkemesi’nden olumlu bir sonuç çıkmadığı taktirde davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyacaklarını söyledi.

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)