adscode
adscode

Kazakistan Film Günleri Başlıyor

Sinemanın büyüsü bu kez Fatih Üniversitesi perdesinden hayata yansıyor. Yükselen değer Kazakistan sinemasından örnekler 21-25 Nisan 2014 tarihleri arasında Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsünde sinemaseverlerle…

Kazakistan Film Günleri Başlıyor
Etkinlikler
Film Günlerine Kazankistan İstanbul Başkonsolosu Arslan Dandybayev ve beraberindeki heyet ile Kazakistanlı film yapımcıları katılacak.

Ekonomik, sosyal ve siyaset alanında hızla gelişen ve ilerleyen dost ve kardeş ülke Kazakistan, sanat alanında da birçok yeniliklere imza atıyor. Kazak yönetmen Timur Bekmambetov’un yönetmenliğini yaptığı Abraham Lincoln: Vampir Avcısı filminin getirdiği ses ve ilk kez bir Kazak filminin Berlin Film Festivaline davet edilmesi gibi uluslar arası işlere imza atan Kazak sinemacılarının filmleri şimdide İstanbul’da bulunan Fatih Üniversitesi’nde görücüye çıkıyor.

Beş gün sürecek olan Kazakistan Film Günleri çerçevesinde ilk olarak, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in hayatını konu alan “Çocukluk Çağımın Gökyüzü” adlı filmin gösterimi yapılacak.


Hem Klasik Hem Güncel Filmler Gösterilecek

Film Günleri kapsamında Kazak adet gelenek göreneklerini anlatan filmlerin yanı sıra güncel filmlere de yer verilecek. Bunlar arasında Kız Jibek adlı Kazak halk destanının sinema uyarlaması aynı adla gösterilirken, Hollywood sinemasından Mark Dacascos  Kuno Becker ve Jason Scott Lee gibi ünlü aktörlerin yer aldığı  “Nomad”Köşpendiler-Göçebeler ve küçük bir çocuğun hayallerini anlatan Bayterek adlı filmler beyaz perdeye yansıyacak.

Gösterimler Türkçe Dublajlı

Kazak filmleri ilk kez Kazakistan'ın Türkiye Büyüleyiciliği tarafından Türkçe dublaj yaptırılmış şekliyle izleyenlere sunulacak. Film günleri ile ilgili Fatih Üniversitesi sanat yönetmeni Aydemir Gültekin, “bağımsızlığını ilan ettikten dakikalar sonra resmen tanıdığımız Kazakistan’ı maalesef çok iyi bilmiyoruz. Özellikle kültür sanat adına kat etmemiz gereken uzun yollar var. Biz bu ve buna benzer etkinliklerle yolları kısaltmaya aynı kökten çıkmış bu iki kardeş ülke halklarının birbirini daha yakından tanımasını amaçlıyoruz” dedi.

Kazakistan Film Günlerinin galası üniversitenin Büyükçekmece kampüsünde bulunan Farabi salonunda 21 Nisan Pazartesi günü saat 13:00’da gösterimi yapılacak“Çocukluk Çağımın Gökyüzü” adlı filmle olacak.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)