adscode
adscode

Kazım Karabekir’in arşivinden Cumhuriyet tarihi

Kazım Karabekir’in en küçük kızı olan Timsal Karabekir; babasından miras kalan fotoğraf arşivi ile İSTEK Atanur Oğuz Okulları öğrencilerine Cumhuriyet tarihini anlattı.

Kazım Karabekir’in arşivinden Cumhuriyet tarihi
Eğitim
Bugün İSTEK Atanur Oğuz Okulları’nda yapılan söyleşiye katılan Timsal Karabekir, milli mücadele yıllarına ve Kazım Karabekir’e dair anıları anlattı.

Kurtuluş mücadelesinin en kritik anında, Mustafa Kemal görevden alınmışken, Kazım Karabekir’in 15. Kolordu ile destek vererek, mücadelenin kaderini değiştirdiğini anlatan Timsal Karabekir, “Vatanın nasıl kazanıldığını anlatmak şehitlerimize vicdan borcumuzdur’’ dedi.

Babası Kazım Karabekir’in çocukluk yıllarını babasının görevi sebebiyle doğu illerinde geçirdiğini, bu yıllarda Kazım Karabekir Paşa’nın doğu halkını daha yakından tanıma şansı bulduğunu ve yıllar sonra bu bölgeyi savunmak için geri geldiğini söyledi.

Timsal Karabekir öğrencilerimize: “İdealleriniz olmalı gençler! Daha okul çağlarında ideallerinizi yerleştirmelisiniz kafanıza’’ diyerek öğüt verdi ve henüz çocukken Kazım Karabekir Paşa’nın kendisine büyüyünce ne olacağını soran Rus Konsolosa “Kumandan olacağım. Vatanı almaya gelenin gözünü oyacağım” sözünü hatırlatarak ideallerin küçük yaşlarda geliştiğini anlattı.

Timsal Karabekir konuşmasının sonunda öğrencilere Kazım Karabekir’in yetiştirdiği yetim evlatların yazıp söyledikleri, İstiklal Marşı yarışmasına da katılmış olan, “Türk Yılmaz” Marşını dinletti. Bu taş plaktan dinlenen marşın Sayın Bedrettin Dalan tarafından temizletilerek şu anki ses kalitesine getirildiğini belirtti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)