adscode
adscode

Kemal Kılıçdaroğlu Gençlerin Sorularını Yanıtladı

ABBAS GÜÇLÜ İLE GENÇ BAKIŞ YENİ SEZONA GENÇLERLE BAŞLADI. CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU 1 KASIM SEÇİMLERİ ÖNCESİ İLK SINAVINI ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN KARŞINDA VERDİ.

Kemal Kılıçdaroğlu Gençlerin Sorularını Yanıtladı
Programlar
SEÇİM BİLDİRGESİNİ GENÇLERE ADAYAN KILIÇDAROĞLU, DİĞER LİDERLERİ DE ÖZGÜR ORTAMLARDA GENÇLERLE BULUŞMAYA DAVET ETTİ.

ZOR SORULARA SABIRLA CEVAP VERDİ VE HUZURLU BIR TÜRKİYE İÇİN GÖREVE HAZIR OLDUKLARINI SÖYLEDİ. 


“1 Kasım için Ne Erdoğan’ı, ne de Davutoğlu’nu rakip olarak ne gördüm ne de göreceğim”
 
. Bu ülkenin bu kadar sorunu varken ülke  savaşın eşiğine gelmişken, terör başını almış gidiyorken, dolar bir taraftan yükseliyorken bizim sorunlara nasıl baktığımızı ve hangi çözümler ürettiğimizi halka anlatmamız lazım. Kavgaya değil barışa ihtiyacımız var.. Eleştirmiyorum eleştirmeyeceğim. Bu konuda kesin karar verdim.
 
Ak Parti ile neden koalisyon kurulamadı?
 
- Ak Parti ile Koalisyon görüşmeleri aylarca devam etmedi, sadece 10 gün oldu. 
- Türkiye’nin beş temel sorununu çözelim dedik.Bize neleri sordularsa biz samimiyet ile aktardık. Eğitimde sorun var dedik. 4 Yıllık bir koalisyon kurulması gerekiyor dedik. Yüksek profilli bir hükümet olması gerekiyor dedik. 
-10 gün sonunda Sayın Başbakan ile konutununda bir yemek yedik. " Eğitim ve dış politika konusunda derin görüş ayrılıklarımız var. Dolayısı ile koalisyon kuramayız. Biz 3 aylık seçim hükümeti kuralım" dediler. Milli iradeye aykırı olduğunu söyledik, kabul etmedik...
- Biz %60’lık Blok’un hükümet kurmasını istemiştik.  Bu anlamda da elimizden geleni yaptık.
- Koalisyon kurulsaydı 17- 25 Aralık ile ilgili bir önerge gelirse biz buna destek veririz dedik.
- Cumhurbaşkanı koalisyon kurulmasını istemedi.
- Hükümeti kurma görevi Sayın Davutoğlu’na verildi. Hükümet kurulamadı. Sonra hükümet kurma yetkisi CHP’ye verilmesi gerekiyordu. Cumhurbaşkanı bana vermedi.
 
CHP İktidara gelseydi, ilk 100 günde ne yapardı?
 
- Verdiğimiz vaatlerin tamamı ile arkasındayız. İlk 100 günde bayramda emeklilere ikramiyelerini verecektik.
- Aile sigortası ile asgari geçim 720 liranın altında olmayacaktı.
- Kamuda taşeron işçiliğe son verecektik. Kadrolu ve toplu sözleşme hakları olacaktı.
- ilk 100 günde siyasi ahlak yasasını çıkaracaktık. Yolsuzluk yapanlar sürekli yükseliyor. Namuslu olanlar siyasetten uzak kalıyordu.
- Kesin hesap komisyonu kurulacaktı.
- Passolig uygulaması kaldırılacaktı.
- Üniversitede okuyan gençler kredi alıyorlar. Mezun olduktan sonra paraları geri ödemek zorunda kalıyorlar. Biz 947 bin öğrenciye uygulanan icrayı kaldırıp işe başladıktan sonra ödemelerini alacaktık.
CHP iktidara gelirse işsizlik nasıl çözülecek?
- işsizlik derin travma yaratır. Şuan her 4 üniversite mezunu işsiz. Türkiye’de üretim yok. Katma değeri yüksek ürün üretilecek. Üniversiteler bilgi üretecek. YÖK varken maalesef böyle bir şey söz konusu değil.
- Köylerimiz var. Ziraat Fakültesi mezunlarımız var. Onlar köylere gidip çalışacaklar.
- Bütün organize sanayi bölgelerinde meslek liseleri açılacak. 
-İktidara gelirsek yoksul vatandaşlarımıza yardımlarımız devam edecek. Evde kadınların hesabına her ay 720 lira para yatırılacak. 
 
"Darbe hukukunu değiştireceğiz"
 
- Hem hukukta, hem siyasette sorun var. HSYK’da sosyalist var, cemaatçi var, AKP’li var, HDP’li var. Kimsenin yaşam tarzına, siyasetine göre karar veremezsin. Sen tarafsız olmalısın. Taraf tutanı hakimlikten ve savcılıktan atmak lazım.  Balyoz ve Ergenekon davalarını eleştirdim. Yapılan haksızlığı ifade ettim. O dönemin başbakanı dedi ki: “bu davaların savcısı benim”.
- Mevcut yönetimiz ciddi eksikleri var. Yapılması gereken şeyler hukuk çerçevesinde yapılıyor olması lazım.
- Darbe hukukunu değiştireceğiz.
 
“Sayın Cumhurbaşkanı Gül bana anlattıklarını kamuoyuna bir anlatsa...”
 

Sayın Abdullah Gül’de Cumhurbaşkanlığı yaptı biz onu da eleştirdik. Cumhurbaşkanı seçildi. Hiçbir sorunumuz yok. Keşke Sayın Abdullah Gül, bizim AKP hükümetine sorunların çözümü konusunda verdiğimiz desteği çıkıp kamuoyuna anlatsa. Bana anlattıklarını kamuoyuna bir anlatsa. 

 "Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildikten hiçbir eleştiri yapmadım"

Hırsızdan Cumhurbaşkanı olmaz dedim. Ama seçilmeden önce dedim. Bu toplum için namus ve şeref çok önemli. 550 milletvekilinin önünde edilmiş olan yemin çok önemli.Biz cumhurbaşkanının anayasal sınırlara çekilmesini istiyoruz, makama saygımız var. Ben merak ediyorum. Bir Cumhurbaşkanı başbakandan gizli ne ödeneği kullanacak? Devletin gizli sırları ise Başbakana bağlı. Bir Cumhurbaşkanı seçim meydanlarına çıkıp bir partiye oy istiyor. Anayasayı değiştirin bana göre yapın dedi. Cumhurbaşkanı tarafsız değil.

      
"Saray’a yasaların görev verdiği sürece giderim."

Olağanüstü durumlarda tabi ki Saray'a giderim. Ama onun dışında kokteyl gibi durumlarda gitmem. Zaten bunları seven biri değilim. 
        
Terör sorunu nasıl çözülmeli?
 
4 kural var. Samimi, dürüst, halka hesabını veremediğiniz angajmanlara girmeyeceksiniz. Ve halka bilgi vereceksiniz. Bunun çözümü parlamentodur. Toplumsal uzlaşma ile yapılacaktır.
2012 yılında dönemin başbakanına sorunun çözümü için gittik. Ve bir komisyon kurulması gerektiğini söyledik. Biz çözeriz dediler. Şimdi PKK bizi kandırdı diyorlar. E tabi sen gider terör örgütü ile yatarsan sonucu bu olur. IRA, ETA sorunu nasıl çözüldü. Biz arkadaşlarımızı gönderdik. Bu sorunlar nasıl çözülmüş? Bunları araştırdık, hepsini inceleyip yol haritası çizdik. Hükümete sunduk ama kabul etmediler. Sonuç ortada.
 
Ahmet Hakan’ın darp edilmesi
 
Medya üzerinde baskı var. Gazeteciler özgürce yazabilmeli. Benim sayın Cumhurbaşkanına son eleştirimde şu oldu.  Ben beklerdim ki Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye’nin en çok satan gazetesi, en çok okunan yazarlarından birisi saldırıya uğradığı için bu doğru değil desin.  Gazetecinin görevi siyasal iktidarları eleştirebilmektir. 
 
“Bize dinsiz diyorlar”
 
Birisi gelip size din üzerinden, etnik kimlik üzerinden siyaset yapıyorsa sıkıntı. Dini siyaset için yaparsanız. İbadeti kim için yaparsanız.?

Biz dini kullansaydık rahatlıkla şunu söyleyebilirdik. Sosyal demokrasi ile Müslümanlık %100 örtüşüyor derdik. Örtüşüyor da zaten. Yoksulun olduğu bir yerde birileri köşeyi dönüyorsa bunun din ile iman ile ilgisi yoktur. Benim manevi zenginliğimi dine malzeme ediyorsanız asıl günah odur. Bizim için dinsiz diyorlar. Din farklı bir şey. Ben şimdi bir şey olur bir konuşmaya giderken bile içimden “ya Allah” derim. Bunu kalkıp bağırarak söylersem bu doğru değil.

Diyaneti ve imam hatipleri açan biziz. Said’i Nursi’nin yayınlarının kaldırılmasının engellenmesine biz karşı çıktık. Din eğitimi kesinlikle verilsin. Bizim böyle bir düşüncemiz olmadı. Ben duaları ortaokulda öğrendim.
 
Dış Politika
 

Ortadoğu’dan büyük devletler boy göstermeye başladılar. Görünen ve görünmeyen hedefler var. İŞİD’i bitireceğiz. Terörü bitireceğiz. Şimdi Çin’de geliyor. Rusya, Çin Ve NATO yani Amerika var. Türkiye’nin hava sahası 2 kez ihlal edildi yabancı uçaklar tarafından. Doğru bulmuyoruz hükümet tepki gösterdi. Bu normaldir. NATO’da aynı tepkiyi gösterdi. Türkiye’nin daha aktif bir tavır takınması lazım.
Hükümetin hatası Ortadoğu politikasını ve Dünya’yı iyi okuyamadı. Suriye’nin Rusya için önemli olduğunu kavrayamadı. Ortadoğu’ya hakim olmak istiyorlar. Sorun Amerika’nın Irak’a müdahalesi ile başladı. Dış politikada yapılan hatanın faturasını toplum öder. Biz ödüyoruz. Nasıl ödüyoruz? 3 milyon 225 bin Suriyeli ile ödüyoruz. Ne diyor kadıncağız benim oğlum işsiz Suriyeliler geldi. Eskiden Ortadoğu’daki her sorunda Türkiye’ye başvurulurdu. Ama şimdi Türkiye’yi ciddiye almıyorlar.
 
“Başarının ölçüsü iktidar olmaktır”
 
Biz %25 ‘i hiçbir zaman başarı olarak görmedik. Başarının ölçüsü iktidar olmaktır. Benim görevlerimden biri de Genel Başkan yetiştirmektir. Hiç kimsenin önüne geçmedim. Kimsenin önünü kapatmam.
Biz emekçiden, ezilenden, halktan yana bir partiyiz.

 “Merkez Türkiye projesi”
 

İpek yolunun Anadolu’ya gelmesini istiyoruz. Denizi olmayan ülkelere liman hizmeti vermek, teknolojiyi artırmak ve teknoparkları buralarda oluşturmak istiyoruz.

-Kendi enerjisini, yenilenebilir enerji kaynakları ile üreten bir kent istiyoruz.

-2035 yılına kadar kişi basına geliri 30 bin dolara çıkacak.Merkez Türkiye Projesi’nin olduğu yerde de 32 bin dolara çıkarmak.

-Yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam

Bu proje dünyadaki 4. Büyük projeden birisi. Kim iktidara gelirse gelsin bu projeyi hayata geçirecektir. Samsun ve Karadeniz yaklaşık 200 milyar dolarlık bir yatırım ön görülüyor. Bunun 160 dolarını özel sektör 40 milyar dolarını da kamu yapacak.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)