adscode
adscode

Kendi kültürümüzden beslenen senaryolara ihtiyacımız var

İBB Kültür Daire Başkanı Duran, Senaryo Okulu'nun sektöre profesyonel senaristler yetiştireceğini belirterek "Kendi kültürümüzden beslenen yerli ve milli senaryolara ihtiyacımız var." dedi.

Kendi kültürümüzden beslenen senaryolara ihtiyacımız var
Kültür Sanat
Güncelleme : 06-Nov-18 09:28

Medya Sanat Merkezi'nin (MSM), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı'nın desteğiyle hayata geçirdiği ve yeni dönem kayıtlarını almaya başladığı Senaryo Okulu, sektöre profesyonel senaristleryetiştirecek.

Ünlü senaristler ve uzman isimlerin atölye çalışmaları düzenleyeceği, uygulama ağırlıklı bir eğitim anlayışı izlenen okuldaki eğitimler, "Osmanlı Tokadı", "Şimdi Onlar Düşünsün", "Sevda Kuşun Kanadında" ve "Kalk Gidelim" dizisinin senaristlerinden Oktay Berber'in koordinatörlüğünde ücretsiz gerçekleştirilecek.

İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetenekli ve bilinçli genç kalemlere fırsat vermek amacıyla yola çıktıklarını belirterek "Bu altı haftalık yoğun eğitim döneminde gençlerin de kendilerini, öz kültürlerinde yeniden keşfedeceğine inanıyoruz. Onların zihinsel yolculuğunda, hikayelerinde yanında olmak bizi ayrıca heyecanlandırıyor." dedi.

"Üretimi önemsiyoruz"

Duran, genç yeteneklere yatırım yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"En etkileyici senaryolar kendi kültüründen en güzel şekilde beslenebilmiş ve bunu evrensel dilde en açık şekilde ifade edebilmeyi başarmış isimlerden çıkmıştır. Kendi kültürümüzden beslenen yerli ve milli senaryolara ihtiyacımız var. Bu noktada genç senarist adaylarımızın kalemlerinden dökülecek hikayeleri merakla bekliyoruz. Gençlerimizin yazdıkları senaryoları filme dönüştürmek, kağıtlara döktükleri dünyalarını, hayallerini sinema perdesine taşıyacak olmak da bize ayrıca gurur veriyor." 

MSM Başkanı İsmail Halis de kalıcı faaliyetlere imza atmak istediklerini belirterek, "Bu toprağın ruhunu, iklimini teneffüs eden herkese ulaşmak istiyoruz. Üretimi önemsiyoruz ve bu üretimin temel önceliğinin, nitelikli ve derinlikli sanatçı kuşağının oluşumuna omuz vermek olduğunu biliyoruz. MSM olarak, öncelikle bir platform, havza ve kültür oluşturmayı amaçlıyoruz. Günümüzdeki temel eksikliklerden birinin, günübirlik, kısa vadeli ve anlık etkileşimi önceleyen refleksler olduğunu düşünüyoruz. O sebeple MSM, bir anlamda 'sakin sakin acele eden' ve 'kendine dert arayan' medya ve sanat insanlarının birbiriyle tanıştıkları, kalıcı bir mecranın merkezidir." ifadelerini kullandı.

"Gençlerin ihtiyaç duyduğu şey doğru yönlendirilmek"

Senarist Oktay Berber ise senaryonun, sinemanın en temel unsurlarından olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de çok sayıda yetenekli genç olduğuna işaret eden Berber, şöyle konuştu:

"Gençlerin ihtiyaç duyduğu şey doğru yönlendirilmek. Biz de tam olarak bunun için varız. Biz gençlere sektörde çalışma arkadaşı olmak için kendi hikayelerini bulmalarında rehberlik ediyoruz. 'Senaryo Okulu'muz 'Hikayen seni arıyor' mottosuyla yola çıkarken bir gayesi vardı. O gaye de özellikle gençlerin, heyecanlandıkları hikayelerini senaryo tekniğiyle, görsel bir dille kağıda dökmelerine yardımcı olmak. Bunun için de 6 hafta sürecek bir yol haritası hazırladık."

Türkiye'nin sinema ve dizi sektöründeki senaryo eksikliğini kapatmayı da amaçlayan Senaryo Okulu'na, 15 Kasım'a kadar ön kayıt yaptırılabilecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)