adscode
adscode

"Kervan: Kadim Bir Medeniyetin Yol Hikâyesi" belgeseline Anadolu Üniversitesi’nden destek

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, 30 Nisan Cumartesi günü Anadolu Üniversitesinin de hazırlık sürecinde destek verdiği “Kervan: Kadim Bir Medeniyetin Yol Hikâyesi” belgesel filminin…

"Kervan: Kadim Bir Medeniyetin Yol Hikâyesi" belgeseline Anadolu Üniversitesi’nden destek
Kültür Sanat
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, 30 Nisan Cumartesi günü Anadolu Üniversitesinin de hazırlık sürecinde destek verdiği “Kervan: Kadim Bir Medeniyetin Yol Hikâyesi” belgesel filminin tanıtım toplantısına katıldı. Konya’da 13. yüzyıla ait bir kervansaray olan Zazadin Han’da gerçekleştirilen toplantıya Rektör Gündoğan’ın yanı sıra Konya Valisi Muammer Erol, Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekilleri Mehmet Babaoğlu, Hacı Ahmet Özdemir ve Ahmet Sorgun, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve film ekibi katıldı. Genel koordinatörlüğünü İbrahim Dıvarcı’nın, yapımcılığını ise Tamer Yiğit’in üstlendiği filmde, 13. yüzyıl Selçuklu Dönemi canlandırılıyor. Yönetmenliğini Fatih Sezgin’in yaptığı ve kadim bir medeniyetin yol hikâyesinin anlatıldığı belgesel filmin çekimleri Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Başbakanlık desteğiyle sürdürülüyor.

Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi’nin de hazırlık sürecinde destek verdiği belgesel filmle ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “Bu belgesel, hem tarihimizi hem medeniyetimizi anlatmak adına çok önemli bir hizmet sağlamış olacak. Medeniyet tarihimizden ilham alarak medeniyet değerlerimizi yeniden canlandırmak gibi bir misyon ile yola çıkan ‘Kervan: Kadim Bir Medeniyetin Yol Hikayesi’ belgeseline Anadolu Üniversitesi olarak naçizane bir katkıda bulunmuş olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Anadolu Üniversitesi, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentimiz Eskişehir’de birçok eserin meydana getirilmesine büyük katkılar sundu. Yine Türk Dünyası Kültür Başkentliği kapsamında üniversitemizde Türk Dünyası Araştırmaları Merkezi’ni kurduk.”

Anadolu Üniversitesi'nden Tük dünyasına armağan "Farabi" belgeseli
Anadolu Üniversitesi TV Yapım Merkezi ekibi ve stüdyolarınca hazırlanan “Bir Medeniyet Düşünürü: Farabi” belgesel film projesinin Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu kapsamında kardeş Azerbaycan’ın ev sahipliğinde Bakü’de gösteriminin gerçekleştirildiğini söyleyen Rektör Gündoğan, “Milletimiz ve uluslararası toplumun medeniyet değerlerimizi tanıması noktasında yapılacak çalışmalara Anadolu Üniversitesi olarak desteklerimiz artarak devam edecek.  Bu değerli çalışmanın hayata geçirilmesine öncülük eden, destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Iğdır'da başlayan yolculuk Konya'ya ulaştı
13. yüzyıl Selçuklu döneminin canlandırıldığı belgesel çekim için Iğdır Şerefettin Ejdar Han’dan başlayan yolculuğun Konya Zazadin Han’a ulaştığını belirten genel koordinatör İbrahim Dıvarcı, 80 kişilik bir ekiple başlayan çekimlerde ekibin yer yer 120 kişiye kadar ulaştığını söyledi. Film çekimleri için Anadolu Selçuklu döneminde kullanılan ve Antalya’ya kadar uzanan bin 920 kilometrelik ana İpek Yolu'nu kat ettiklerini dile getiren Dıvarcı, “Tarihi İpek Yolu, sadece ticaret için değil; ilim, hoşgörü ve medeniyetlerin birlikteliğinin de yolu olarak kullanılmıştır. Belgeselde bu noktaya dikkat çekmek istiyoruz ve bu yol üzerinde ayakta kalan tarihi kervansarayları ziyaret ediyoruz. Kadim bir medeniyetin yol hikâyesinin anlatıldığı belgeselimizin çekimleri, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Başbakanlık desteğiyle sürdürülüyor." diye konuştu. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)