adscode
adscode

KESK: Öğretmenlerle ilgili hukuksal süreci başlatacağız

KESK Eşbaşkanı Lami Özgen, Diyarbakır Eğitim-Sen Şubesi binasında açığa alınan öğretmenlerle birlikte basın toplantısı düzenledi.

KESK: Öğretmenlerle ilgili hukuksal süreci başlatacağız
Sendikalar
KESK Eşbaşkanı Lami Özgen, Diyarbakır Eğitim-Sen Şubesi binasında açığa alınan öğretmenlerle birlikte basın toplantısı düzenledi. Açığa alınan öğretmenlerle ilgili hukuksal süreci başlatacaklarını ifade eden Özgen, açığa alınan diğer sendika üyeleri için de girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eşbaşkanı Lami Özgen, İçişleri Bakanlığı'nca terör örgütleriyle ilişkileri oldukları gerekçesiyle öğretmenlerin açığa alınmasını eleştirdi. Özgen, "Eğitim emekçilerine yönelik geliştirilen bu tutum, bu halkın çocuklarının eğitim hakkına, geleceğine yönelik bir saldırıdır" dedi.

KESK Eşbaşkanı Lami Özgen, Diyarbakır Eğitim-Sen Şubesi binasında açığa alınan öğretmenlerle birlikte basın toplantısı düzenledi. Açığa alınan öğretmenlerle ilgili hukuksal süreci başlatacaklarını ifade eden Özgen, açığa alınan diğer sendika üyeleri için de girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Öğretmenlerin açığa alınmalarla ilgili çeşitli eylem ve etkinlikler düzenyeceklerini belirten Özgen, şöyle dedi:

"Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler, darbeyle mücadele adı altında AKP iktidarının, darbe öncesi sivil darbenin tamamlanmasına yönelik, darbeler silsilesidir. Şu anda yürütülen bütün politikalar, bir darbe silsilesi olarak, biz kamu emekçileri, işçi, ezilen bütün kesimlere, muhalif bütün siyasi partilere, örgütlü halk kitlelerine yönelik sürmektedir. Geliştirilmiş mücadele hattımızda Türkiye'nin bütün bölgelerinde OHAL hukukuna, kararname hukuksuzluklarına karşı top yekün ortak bir mücadeleyi ortaya çıkaracak bir şekilde okullarımızın önünde başlamak suretiyle illerimizden Ankara'ya kadar bir dizi ortak ve eylem etkinliği öne çıkarmış durumdayız. Herşeyden önce, eğitim emekçilerine yönelik geliştirilen bu tutum, bu halkın çocuklarının eğitim hakkına, geleceğine yönelik bir saldırıdır. İnkarcı, asimilasyoncu politikalar çerçevesinde, yürütülen eğitim politikalarının niteliğini gayet iyi bilen, buna karşı mücadele eden ve buna karşı bir çok eylem ve etkinliği hayata geçiren bir örgütüz. Hukuksal süreçlere ilişkin hem açığa alınan, hem de kararnameyle işlerine son verilen arkadaşlarımızın hukuksal süreçlerine ilişkin, iş kollarımızla ortak hukuk sürecini ortaklaştırdık. Sadece kendi üyelerimize değil, yandaş, işbirlikçi ve kontra konfederasyonların bir çok üyeleri mağdur olmuşlar. İkiyüzlü, takiyeci bir tutum sergiliyorlar. Kendi üyelerine sahip çıkmıyorlar. Üyeleri Türkiye'nin bütün illerinde şubelerimize, genel merkezimize kadar hukuksal dayanışma ilişkisi talebinde bunmuşlar. Biz onlara da yardım edeceğiz."

"TUNCELİ DIŞINDA GÖREV İADE YOK"

KESK Eşbaşkanı Lami Özgen'in ardından söz alan Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Mesut Fırat, Tunceli'de 419 öğretmen dışında göreve iade görülmediğini belirterek, "Toplumun bütün kesimleriyle yürüttüğümüz mücadelenin tam anlamıyla olmazsa bile ilk meyvesini Dersim'de aldık. Oradaki 419 arkadaşımız göreve geri döndü. Ancak 85 arkadaşımıza ilişkin henüz somut bir karar yok. Dersim'in dışında da diğer illere dönük, spekülatif haberler dolaşıyor. Özellikle milletvekillerinin sosyal medya üzerinde öne çıkardıkları bilgiler, teyit edilmiş bilgiler değildir" diye konuştu.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)