adscode
adscode

KIBRIS AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ

KIBRIS AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ

KIBRIS AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

Kurucu: Serhat Akpınar

Rektör: Prof. Dr. Uğur Özgöker

Kuruluş tarihi: 2014

Bulunduğu il: Lefkoşa - KKTC

Akademik birimleri: Güzel Sanatlar, İşletme ve Ekonomi, Siyasi Bilgiler olmak üzere 3 fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu var.

Öğrenci sayısı: 301

Akademik personel sayısı: 92

Burs olanakları: Üniversite, ilk 3 tercihinde yüzde 75, yüzde 50 veya burssuz kontenjanlı lisans programına tercih yapan adayların burslarını yüzde 100’e; ilk 3 tercihinde yüzde 50 ve burssuz kontenjanlı ön lisans programına tercih yapanların burslarını yüzde 75’e tamamlıyor. TSK ve KKTC G.K.K.’de halen görevli ve emekli olan personel çocuklarına yüzde 50, KAÜ spor kulüplerinde faal olan öğrencilere yüzde 25 – yüzde 100, KAÜ’de öğrenim gören kardeşlere yüzde 25’er, KAÜ’de evli olarak öğrenim gören eşlere yüzde 25’er, görevli, emekli öğretmen ve öğretim elemanı çocuklarına yüzde 50, T.C. elçiliklerinde görevli personel çocuklarına yüzde 50, Polis çocuklarına (Emekli olanlar dahil) yüzde 50, Gazi çocuklarına yüzde 50, şehit çocuklarına yüzde 100, sarı kart sahibi basın mensubu çocuklarına yüzde 50, T.C. devlet dairelerinde görev alan tüm memur çocuklarına (Emekli de dahil) yüzde 25, çiftçi çocuklarına yüzde 25 burs veriyor.

Yurt olanakları: Regal Konutları, Samanbahçe Evleri bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 14

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: İngiltere, ABD, Türkiye, Hong Kong, Moldova ve Sri Lanka’daki küresel KAÜ Uluslararası kampüslerinde ek ücret ödemeden ve ÖSYM bursları ile yurt dışı eğitim fırsatı sunuluyor. Moğolistan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile çift diploma imkânı var.

Öğrenim ücretleri: Güzel Sanatlar Fakültesi: 20.000 TL; Siyasi Bilgiler ile İşletme ve Ekonomi fakülteleri: 16.000 TL, Sağlık MYO: 14.000 TL

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Üniversitemizin kuruluş amacının bir sosyal sorumluluk projesi olduğu göz önüne alındığında, bünyemizde olan ve olacak bütün öğrencilerimizin burs imkânlarımız kapsamında öğrenim görmeleri ve üniversite yaşamlarını okudukları bölümler çerçevesinde tamamen doğal bir laboratuvar ortamında gerçekleştirecek olmaları Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’ni tercih etmeleri için eşsiz bir fırsattır. Öğrencilerimizin üniversite hayatlarını hem sosyal hem de akademik alanda dolu dolu geçirecekleri teminatımız altındadır.

İletişim bilgisi: www.auc.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)