adscode
adscode

KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ

KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler
Kurucu: Ali Özok 
Rektör: Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel
Kuruluş tarihi: 2013
Bulunduğu il: KKTC / Girne
Akademik birimleri: Hukuk, Eğitim Bilimleri, Sağlık Bilimleri, İktisadi İdari Ve Sosyal Bilimler olmak üzere 4 fakültesi,
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, 3 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 570
Akademik personel sayısı: 112
Burs olanakları: Öğretmen veya öğretim üyelerinin çocuklarına yüzde 25, gazi ve polis çocuklarına, Türk Silahlı Kuvvetler mensuplarına, eşlerine ve çocuklarına, T.C. Elçiliklerinde görevli personel çocuklarına yüzde 25, şehit çocuklarına yüzde 100 burs veriliyor. Ayrıca yüzde 15 Kardeş İndirimi yapılıyor.
Yurt olanakları: Dikmen kampüsü ve Bu kampüsle entegre olan Özok Öğrenci Kenti’nde her biri 5 yıldızlı otel konforuna sahip yurt binaları 1166 yatak kapasitesine çıkarılacak.
Öğrenci kulübü sayısı: 7 öğrenci kulübü var.
Yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Birçok yurt içi ve yurt dışı Üniversite ve İslam Üniversiteler Birliği ile işbirliği anlaşmaları için görüşmeleri sürüyor.
 
Öğrenim ücreti: Hukuk Fakültesi: 18.000 TL; diğer lisans programları 12.500 TL ile 17.000 TL aralığında, ön lisans programları 12.500 TL ile 15.000 TL aralığında değişiyor. Ücretlere 2.000 TL kayıt, sosyal aktivite ve ulaşım bedeli, yüzde KDV dahil değil.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Kıbrıs İlim Üniversitesi, bir ‘Butik Üniversite’dir. Tüm eğitim sistemini bu konsept üzerine kurgulayan üniversite, bu sayede bir taraftan eğitimde yüksek kalite ve etkin öğretim düzeyini yakalarken diğer taraftan öğrenci memnuniyetini en üst düzeyde gerçekleştirmekte. Tercih edilen Butik Üniversite modelinin gereği olan, akademisyen öğrenci ilişkisinin birebir ölçekte sürdürülmesi, ergonomik, ihtiyaç duyulan her türlü öğretim teknolojisiyle donatılmış, aydınlık sınıflarda sürdürülen eğitim, öğrencilerin eğitimden beklentilerinin en yüksek düzeyde gerçekleştirilmesini sağlamakta olup, her biri son derece tecrübeli ve alanlarında yüksek tecrübeye sahip akademik kadronun varlığı ise verilen eğitimin Türkiye standartlarını aşmasını sağlamakta. Diğer taraftan, Kıbrıs İlim Üniversitesi’nde eğitimi verilen her alanda, öğrencilerin derste edindikleri teorik bilgilerin uygulamalarla pekiştirilmesi için gereken laboratuvar ve diğer teknik donanımın ön planda tutuluyor olması ve öğrencilerin bu imkânlardan en etkin biçimde yararlanabilmesi için akademik kadronun yanı sıra ilgili alanlarda uzman teknisyen kadrosu istihdamına önem verilmesi üniversitemizin tercih edilmesinde önemli unsurlar olarak ön plana çıkmaktadır.
Ayrıca KKTC’nin sosyal yaşamı en hareketli kenti olan Girne’de faaliyet gösteren Kıbrıs İlim Üniversitesi, bu kentin en mutena semti olan BELLAPAİS’te kurulu kampüsünde öğrencilerinin sosyal yaşama yönelik her türlü her türlü gereksinimine cevap verebilecek olanaklara sahiptir.
İletişim bilgisi: http://kiu.edu.tr

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)