adscode
adscode

Kılıçdaroğlu: 1 milyona yakın öğretmen atanacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Atama bekleyen öğretmen kavramını kaldıracağız."

Kılıçdaroğlu: 1 milyona yakın öğretmen atanacak
Eğitim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Atama bekleyen öğretmen kavramını kaldıracağız. Atama bekleyen çok sayıda öğretmenimiz var. Birinci etapta 1 milyona yakın atama bekleyen öğretmen atanacak. Kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen uygulamasına da son vereceğiz." dedi.
 
Kılıçdaroğlu, Show TV, Haber Türk ve Bloomberg HT ortak yayınında Ece Üner'in sorularını yanıtladı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama isteyen bir öğretmene "Onları Kılıçdaroğlu yapar size." dediğinin hatırlatılması üzerine, Kılıçdaroğlu, "Arada bir Allah doğruları söyletiyor. Evet onları ben atayacağım. Atama bekleyen öğretmen kavramını kaldıracağız. Atama bekleyen çok sayıda öğretmenimiz var. Erdoğan, bizim eğitim programımızı bilmediği için ne söyleyeceğini bilmiyor. Birinci etapta 1 milyona yakın atama bekleyen öğretmen atanacak. Kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen uygulamasına da son vereceğiz. Milli eğitim politikalarını yeniden şekillendirmeyi düşünüyoruz." diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, taşımalı eğitimi ve birleştirilmiş sınıf uygulamasını tamamen kaldıracaklarını, nerede bir öğrenci varsa, orada öğretmen ve okul olacağını, çocuğun bütün eğitim harcamalarının kamu tarafından karşılanacağını bildirdi.

AA
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)