adscode
adscode

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ

...

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ

 

Rektör: Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun

Kuruluş tarihi: 2007

Bulunduğu il: Kilis

Akademik birimleri: Fen Edebiyat, Muallim Rıfat Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik-Mimarlık, İlahiyat, Ziraat, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri, Uygulamalı Bilimler olmak üzere 8 fakültesi, 3 enstitüsü, 2 yüksekokulu, 4 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 9.878 öğrencisi mevcut.

Akademik personel sayısı: 359 akademik personeli var.

Burs olanakları: Bilgi ve becerilerine göre öğrencilere akademik ve idari birimlerde kısmi zamanlı iş olanağı sunulmakta. Maddi durumu iyi olmayanlara öğle ve akşam yemeği yardımı, ihtiyaç sahibi öğrencilere giysi yardımı yapılmakta.

Yurt olanakları: Üniversiteye bağlı 150 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu mevcut. KYK’ya bağlı 4.500 kişilik kız ve erkek öğrenci yurtları var. Kampüs çevresindeki özel yurtlar ile stüdyo daireler öğrencilerin barınma ihtiyacını gidermekte.

Öğrenci kulübü sayısı: 93 öğrenci topluluğu var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:

Erasmus+ kapsamında 18 ülkede 67 üniversite, Mevlana kapsamında 19 ülkede 54 üniversite, Farabi kapsamında 101 üniversite ile anlaşması bulunuyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Gelişimini hızla sürdüren ve şehir-kampüs üniversitesi modeline sahip olan Kilis 7 Aralık Üniversitesi, modern binalarına ve laboratuvarlarına her geçen gün bir yenisini ekleyerek öğrencilerin eğitim hayatlarını konforlu, çağdaş ve teknolojiyle iç içe devam ettirmelerini sağlıyor. Üniversitede, uzmanlık alanında kendini ispatlamış seçkin akademik personel görev yapıyor. Kampüsler şehir merkezine yürüme mesafesinde. Üniversitede tiyatrodan konsere, söyleşiden konferansa kadar birçok alanda sosyal ve kültürel etkinlik düzenleniyor. Ulusal ve uluslararası öğrenci ve personel hareketliliğine olanak sağlayan Erasmus+, Farabi ve Mevlana Değişim Programları da uygulanıyor. Bu sayede öğrenciler, yurt içi ve yurt dışında bir ya da iki yarıyıl öğrenim görerek farklı kültürleri yerinde yaşama şansı elde ediyor.

İletişim bilgisi: www.kilis.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)