adscode
adscode

Kimya Dersi İçin Öğretmen Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı, Dow Türkiye ile Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), liselerde kimya dersi ve bilimine ilginin artırılması amacıyla “Öğretmenin Kimyası Projesi” başlattı.

 Kimya Dersi İçin Öğretmen Projesi
Eğitim
Çalışma kapsamında, yaklaşık 100 öğretmene eğitim alanındaki yenilikler, uygulamalı atölye çalışması gibi konularda bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılacak.

Projenin ile ilgili bilgi veren ÖRAV Kurucu Genel Müdürü Kayhan Karlı, kimya dersinin temel bilimin önemli bir alanı olduğunu söyledi. Karlı, temel bilimlerin öğrencilere sevdirilmesi gerektiğini anlatarak şöyle konuştu:

"Üniversiteye giriş sınavlarında son iki yılda matematik ve fen alanlarında tercih yapacak öğrenci sayısı, mevcut kontenjandan daha az. Temel bilimler alanında yüksek öğretim yapacak öğrencileri hızla kaybetmekteyiz. Ekonomik performans ile eğitim sistemi arasında birebir pozitif bir bağ var. Çocukların dünya ile rekabet eden bir eğitim sisteminden mezun olması gerekiyor.”
      
Öğrencileri en çok etkileyenin öğretmen olduğuna değinen Karlı, öğrencilere öğrenme yoldaşlığı yapmak gerektiğini bildirdi. Karlı, yaratıcı ortamlar yaratmak gerektiğini aktararak vakıf olarak 100 bin öğretmene mesleki gelişim programları sunduklarını söyledi.
      
Kimya dersi erken sevdirilmeli
Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu da dünya ile rekabet gücünün, bilimden, teknolojiden, insan gücünden geçtiğini söyledi.
      
Geçmişe bakıldığında Türkiye'nin fen bilimleri alanında çok parlak bir performans göstermediğini anlatan Necipoğlu, şöyle konuştu:

"Üniversitelerde fen bilimlerini seçen öğrenci sayısı giderek azalıyor. Kimya dersi zor, hiyerarşik, sıkıcı ve bunaltıcı olarak biliniyor. Bu nedenle karmaşık yapının aşılarak ders heyecanlı ve zevkli hale getirilmeli. Öğrencinin kimya dersini lisede erken sevmesini sağlamamız lazım ki kimyada çözümcü ve araştırmacı sayısı artsın. Türkiye bir rekabet avantajı kazansın.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)