adscode
adscode

Kimya Testinde 2 Soru Hatalı İddiası!

Fem Yayın Kurulu LYS-2 (Fen Bilimleri Testi) Değerlendirmesi

Kimya Testinde 2 Soru Hatalı İddiası!
Sınavlar

Fizik soruları oldukça kolaydı

Sınava giren öğrencilerden aldığımız bilgilere göre 2015 LYS Fizik testinde yanlış veya tartışmaya açık soru olmadığı anlaşıldı. 2015 LYS Fizik testi geçen senelere göre oldukça kolay sorulardan oluşmuştur. Bu sene fizik ortalaması yükselecektir. LYS Fizik sorularında MEB müfredatı dışında soru olmadığı gibi, müfredatta verilen bilgilerle çelişen soru da bulunmamaktadır. Öğrencileri zorlayacak derecede 'çok zor' soru yoktu. Sadece birkaç soru için işlemler uzun sürüyordu. Sorular çoğunlukla bilgi sorularından oluşmakla beraber ayrıntılı bilgi gerektiren detay soru sorulmadı.
Fem Yayınları Fizik Yayın Kurulu
 
Kimya testinde 2 soru hatalı
Kimya soruları genel itibarıyla önceki yıllarda çıkmış sorulara benzer nitelikte ve kolay olduğu anlaşıldı. Öğrencilerin çekindiği organik kimya soruları da oldukça kolaydı. Konu dağılımı dengeli yapılmış hemen her konudan soru sorulmuştur. Öğrencilerimizden aldığımız geri dönüşlere göre, bilimsel bilgiler dikkate alındığında kimyasal türler arasındaki etkileşim sorusunun iki cevaplı olduğu ve çözünürlülük dengesiyle ilgili soruda da cevabın olmadığını düşünüyoruz.
 
Fem Yayınları Kimya Yayın Kurulu
 
Biyolojide öğrencileri zorladı
2015- LYS Biyoloji testinde beklenmeyen veya sürpriz sayılabilecek düzeyde soru sorulmadığı anlaşıldı. Soruların tamamı müfredata uygunluk göstermektedir. 8 – 9 soru haricindeki diğer tüm sorular temel Biyoloji bilgisi ile çözülebilecek düzeyde olduğu anlaşıldı. Geri kalan sorular belli oranda yorum yapabilme yeteneği gerektiriyor. Özellikle kalıtımla ilgili soyağacı sorusu daha önceki soyağacı soruları düşünüldüğünde karmaşık ve çözümü zor sayılabilecek bir soru sayılabilir. Bazı sorularda beklenin üstünde akademik dil kullanıldığı için bu soruların anlaşılması oldukça zorladığını düşünüyoruz. Genel olarak bu seneki biyoloji soruları geçmiş yıllardaki oranla öğrencileri biraz daha zorlayan bir sınav olmuştur.
 
Fem Yayınları Biyoloji Yayın Kurulu
 
Faruk Ardıç
Fem Yayınları Rehberlik Koordinatörü

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)