adscode
adscode

Kış Aylarında Bunlara Dikkat Edin !

Hastalıkların en çok gözlendiği soğuk kış günlerinde vücudumuzun da en çok ihtiyaç duyduğu vitamin C vitaminidir. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle de önemi artmakta.

Kış Aylarında Bunlara Dikkat Edin !
Türkiye'den Haberler
Kış aylarında antioksidant olarak görev yapan ve bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini, bağ dokuları koruyarak vücutta birçok yapının birarada tutulmasını sağlıyor ve diş etlerini koruyarak kanamayı önlüyor.
C vitamini ayrıca doğal bir anti-histaminiktir, iltihap oluşumunu, ağrıyı ve alerjik etkiyi azaltıp, hastalık süresini kısaltıyor.
Vücudumuz tarafından üretilmeyen ve depolanmayan C vitaminini günlük olarak çeşitli besinlerden almalıyız.Turunçgillerde, kuşburnu, kivi, çilek, maydanoz, brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, yeşil ve kırmızı biber, kabak, soğan ve domateste C vitamini bulunur. Özellikle portakalı yerken kabuğunu mümkün olduğunca ince soymaya çalışın. Alttan çıkan beyaz kısmıyla (bioflavonoid yapısıyla) birlikte tükettiğinizde daha fazla C vitamini almış olursunuz.
Yapılan çalışmalara göre C vitamini ile beraber D vitamini takviyesi alınması bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkili. D vitamini, hastalık yapan virüs ve bakterileri yok eden T hücre aktivitesini artırıp enfeksiyonlara karşı savaşıyor. D vitamini özellikle yumurta sarısı ve yağlı balıklarda bulunmakta.
*C vitamini ayrıca, vücudu serbest radikallere karşı korur
*Demir ve E vitamininin emilimini hızlandırır
*Göz merceğini korur
*Hücre yapısını güçlendirir
*Beyin sağlığı için önemlidir
*Sinir sisteminde rol alır
*Damar tıkanıklığında koruyucu etki gösteririr
*Kanser oluşumu riskini azaltır
*Cildi güneş ışınlarından korur
*Yaşlılık belirtilerini azaltır
*Kullanılan ilaçların yan etkilerini azaltır Diyetis

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)